Lüleburgaz Belediyesi’nin haftalık pandemi raporu
Airbus, Avrupa’nın radar uyduları için ilk beş metrelik konuşlandırılabilir reflektörünü başarıyla sundu
14.12.2020 - Pazartesi 12:10Airbus, Avrupa’nın ilk beş metrelik konuşlandırılabilir anten reflektörünü başarıyla sundu. 70 kilogramlık açılabilir reflektör, dünya gözlemi için bir radar cihazından daha yüksek çözünürlük sağlanmasına yardımcı olacak. Olağanüstü hafif tasarımı, kuvvetliliği ve sağlamlığı ile yarı sert reflektör teknolojisi, klasik örgü reflektörlere kıyasla önemli avantajlar sunuyor.
Reflektör, geniş çapı ile herhangi bir roket kaportasına sığmadığından kompakt bir şekilde istiflenmesi gerekiyor. Kaporta serbest bırakıldıktan sonra, reflektör 1,6 ila 5 metre aralığında bir çiçek gibi açılıyor. Çözülemez parabolik reflektör konsepti, uygun maliyetli ve küçük radar görevleri veya takımyıldızlarını etkinleştirerek Airbus’un pazara girmesini sağlıyor.
Yoğun konuşlanma ve çevresel testlerin başarıyla tamamlanmasının ardından, kalifikasyon modeli, uydu sistemi seviyesinde daha ileri testler için müşteriye teslim edildi. 2021’de uçuş biriminin teslim edilmesi planırken 2022’de ihracat müşterisi için piyasaya sürülmesi planlanıyor.
BEYAZ HABER AJANSI (BHA)
Bulvar 216 yeni yılı eğlenceli atölyelerle karşılıyor
MICE sektörünün en büyük buluşması ACE of M.I.C.E. 2026’ya Geri Sayım Başladı
Fişekhane'de bu hafta
Yiyeceklerin Görünüşü Dünyayı Kurtarır mı?
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Her gün en az 20 dakika kendinize sessiz bir zaman ayırın!”
25. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde genç yetenekler sahne aldı
Pelin Esmer, yeni filmiyle Nilüfer’de sinemaseverlerle buluştu
Hazreti Mevlana'nın 752. Vuslat Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri “Huzur Vakti” Temasıyla Başladı
Disney+'tan Çok Konuşulacak ‘Ayna’ Dizisi Geliyor!
Şehrin Kalbinden Tarihin Kalbine