Yetiştirici bu fiyatlarına altında para kazanamaz
Kariyer.net, artık hayatlarımızdan değil, işten konuşalım diyor:
07.03.2021 - Pazar 14:00Kariyer.net, iş yaşamları boyunca ve özellikle iş görüşmesi esnasında çocuk isteyip istemedikleri, ne zaman evlenmeyi düşündükleri, ailelerinin işi ya da eşlerinin fikri gibi cinsiyetçi ve ayrımcı sorulara sıklıkla maruz kalan kadınların sesi oluyor ve bu sorular nedeniyle yaşanan kaygılara son vermek için ‘Bitsin Bu Sorular!” diyor.
Herkesi kadınların özel hayatlarına değil iş yaşamlarına odaklanmaya davet eden ‘Bitsin Bu Sorular!” çağrısı, iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve ‘cam tavanlar’ın kalkması açısından da büyük önem taşıyor.
Uysal: “İş hayatında değişim yaratmak için ‘Bitsin Bu Sorular’ diyoruz…”
Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal, mülakatlarda işle ilgisi olmayan soruların kadınlara artık sorulmaması için tüm birey ve kurumları kampanyaya destek vermeye çağırarak şunları söyledi: “21 yıldır istihdam piyasasında işverenlerle iş arayanları buluşturan bir platform olarak; milyonlarca iş başvurusuna ve aynı zamanda milyonlarca mülakata aracılık ediyoruz. Dolayısıyla, kadınların mülakatlarda yaşadıkları iş dışı sorulara karşı hem aday hem de işverenlerin farkındalıklarını artırmak istiyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle iş dünyasındaki iş dışı sorulara “Bitsin bu sorular!” diyerek bir hareket başlatıyoruz. Bu konuda duyarlı herkesi kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz. Birkaç saat içinde 10 binlerce imzaya ulaşan çağrımıza kulak veren herkese teşekkür ederiz.”
Harekete katılanlar, sosyal medya hesaplarından #bitsinbusorular etiketiyle iş görüşmelerinde sorulmaması gereken ve işle ilgisi olmayan soruları paylaşarak, kampanyanın geniş kitlelere ulaşmasına destek veriyor.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Nilüfer’de yaşlılar yeni yılı coşkuyla karşıladı
OBAM’da Umut ve Neşe Dolu Yılbaşı Buluşması
2025’in finali dizi müzikleri ile yapılacak
Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Kocalar RES Projesindeki Kapasite Artışı Tamamlandı, Şirketin Kurulu Gücü 887 MW’a Ulaştı
Nilüfer’de HIV hastalığı ele alındı
Tekstil işçilerindeki boyun ağrısına bilimsel çözüm!
Çiğli’de Mahzuni’nin Türküleri Coşkuyla Yankılandı
“Kendini Arayan Zürafa” Buca’da miniklerle buluştu
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’ndan yeni yıla özel konser
İDSO DenizBank Konserleri Şef Hasan Niyazi Tura ve Le Div4s ile yılın finalini yaptı