Alzheimer şirket sayısı artıyor
Form’dan Şişecam Üretim Tesisine, Sıfır Enerji Tüketimli Havalandırma Sistemi
05.08.2021 - Perşembe 11:10
Yerli üretim yatırımları ve uluslararası iş birliklerinden oluşan güçlü ürün gamıyla endüstriyel tesislerin ihtiyaçlarına verimli çözümler sunan Form Endüstri Tesisleri, Şişecam’ın Bursa Yenişehir’de yer alan düzcam üretim tesisinin doğal havalandırma ihtiyacını yüksek Alman teknolojisine sahip GAL havalandırma sistemleriyle karşılıyor.
Form, 56 yıllık tecrübesi, yerli üretime verdiği değer ve başarılı ortaklıkları ile yangın güvenliği, doğal havalandırma ve doğal aydınlatma konularında endüstriyel tesislerin güvendiği marka olarak öne çıkıyor. 2016 yılı başlarında GAL Ventilation firmasıyla lisans sözleşmesi imzalayan Form, Alman Lisanslı ürünleri İzmir Pancar OSB’deki fabrikasında üretiyor.
GAL havalandırma üniteleri, sanayi tesislerinin zorlu koşullarına özel tasarımıyla öne çıkıyor. Bakım gerektirmeyen ünite, yüksek aerodinamik verimlilikleri sayesinde elde edilen yüksek hava geçiş katsayıları, problemli havalandırma ihtiyaçları olan bölgelerde en verimli havalandırmanın sağlanmasına olanak tanıyor.
Şişecam Tesisi Sıfır Enerji ve Sıfır İşletme Maliyetiyle Doğal Havalanıyor
Bursa Yenişehir’de bulunan Şişecam düzcam üretim tesisi, RIF-P model GAL marka ünitelerle doğal yoldan havalandırılıyor. 4 parça halinde toplamda 108 metre uzunlukta tedariği gerçekleştirilen havalandırma üniteleri, üretim hattında oluşan 13.000 kW ısıyı, sıfır enerji tüketimiyle bina dışına aktarıyor. Düzcam üretim tesisinde doğal havalandırma yoluyla saatte 1.700.000 m³ debide hava değişimi sağlanıyor. Tamamen doğal yollarla sağlanan endüstriyel havalandırma sayesinde herhangi bir işletme maliyeti veya enerji tüketimine gerek duyulmuyor. Sistemin Aralık 2021’de devreye alınması planlanıyor.
GAL duman tahliye ve doğal havalandırma üniteleri alüminyum, cam ve demir-çelik gibi yüksek ısı açığa çıkaran üretimlerde ve ayrıca kimyasal proseslerde, her türlü iklim koşulunda çalışabilen, etkili bir havalandırma sunuyor.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
İzmir Yılın Enleri Ödülleri görkemli bir geceyle sahiplerini buldu
Düden Şelalesi 900 bin ziyaretçi ağırladı
Başkan Topaloğlu engelli bireylerin yeni yılını kutladı
Maltepe’de kültür- sanat kurslarıyla sanat her kesime ulaşıyor
Minik Öğrenciler Başkan Çerçioğlu’nun Çalışmaları ile Tiyatroyla Buluştu
Gölcük’te Yeni Evlenecek Çiftler Bu Fuar Sizin İçin
ASAT’tan Alanya’ya 330 milyon TL’lik içme suyu yatırımı
Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Yeni Yıl Heyecanı
Başkan Mutlu yeni yıl öncesi komşularıyla buluştu
ASKİ’den Didim’e 40 Milyon Türk Lirası Değerinde Yatırım