Esas Gayrimenkul’den sürdürülebilirlik konusunda büyük adım
2022 Mostra Covegno Expocomfort Türkiye’nin Partner Ülke Ünvanı ile İtalya’da Kapılarını Açacak
27.10.2021 - Çarşamba 10:41
İklimlendirme ve yenilenebilir enerji alanlarında dünya çapında bir etkinlik olan MCE – Mostra Convegno Expocomfort Fuarı’nın 2022 yılındaki Partner ülkesi Türkiye oldu.
Fuarın lansman toplantısı, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği ve Reed Exhibitions Italia yönetici ve yetkililerin katılımı ile İtalya Başkonsolosluğu’nda yer alan Venedik Sarayı’nda yapıldı.
İtalya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ofisi Müdürü Gianluca Guerriero’nun açılış konuşması ile başlayan toplantı, İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini ve İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal’ın konuşmaları ile devam etti. Reed Exhibitions Italya Genel Müdürü Massimiliano Pierini’nin Mostra Convegno Expocomfort Fuarı sunumu ile tamamlandı.
Lansman toplantısında konuşma yapan İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, fuarın Türk İklimlendirme Sektörü için çok önemli bir yapı taşı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Mostra Convegno Expocomfort fuarı, İklimlendirme sektöründe dünyanın en önemli fuarından biri. 2022 yılında yapılacak fuarda Türkiye partner ülke ünvanı ile yer alacak. Pandemi öncesi yapılan son fuarda toplam 325 bin metre kare alanda 2.388 katılımcı firma ürünlerini sergiledi. 1.234 yabancı firma katılım sağladı. 120 bini İtalyan, 42 bini yabancı olmak üzere toplam 164 bin kişi ziyaret etti. Türkiye ise 114 firma ile en çok yabancı katılım sağlayan ülke oldu. 2022 yılında yapılacak fiziki fuarda partner ülke olmamızın Türkiye’den fuar katılımına olumlu bir etki yapmasını bekliyoruz. Gerek İtalyan muhataplarımız gerekse İtalyan Ticaret Odası Derneği ile şu anda uyumlu ve güçlü iş birliği içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
Partner ülke konsepti ile bu fuarda Türk firmalarına katılım taleplerinde öncelik tanınacağının altını çizen Şanal, daha iyi yerlerde ve daha çok noktada Türk firmaları olarak fuarda yer alacaklarını vurguladı. Fuar süresince Türkiye’ye yönelik özel tanıtımlar gerçekleştirileceğini, partner ülke Türkiye vurgusunun fuar boyunca güçlü bir şekilde işleneceğini belirtti.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Aşk Meydanı'nda aşkın musikisi ve sema buluştu
Osmangazi Belediyesi’nden Yaşar Kemal Yılı’na Anlamlı Final
Büyükşehir kadın emeği üretimi gelire dönüşüyor
Fuat Güner sahnedeydi
Fuat Güner sahnedeydi
Osmangazi’de RednBlack Festival Ruhunu Yansıttı
Osmangazi’de RednBlack Festival Ruhunu Yansıttı
Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 106. Yıl Dönümü kutlandı
Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 106. Yıl Dönümü kutlandı
Dr. Özden Dere'den yeni kitap: “From Utopia to Retrotopia”