Nevşehir Belediyesi ile BEM-BİR-SEN arasında SDS imzalandı
Canik Belediyesi Mevlana'yı anma etkinliğinde ödül dağıtıyor
06.12.2021 - Pazartesi 20:20
Canik Belediyesi, Mevlânâ Haftası kapsamında ‘Mevlânâ'nın 7 Öğüdü'nü okuyanlara ödül dağıtıyor
Canik Belediyesi 7 ve 17 Aralık tarihleri arasında kutlanan Mevlânâ Haftası kapsamında ilçede ödüllü anma etkinlikleri düzenliyor. Etkinlikte “Mevlânâ'nın 7 Öğüdü”nü okuyan vatandaşlara çekilişle hediye veriliyor. Çekilişe katılacak olan vatandaşların “Mevlânâ'nın 7 Öğüdü”nü okuyup videoya kaydederek Canik Belediyesi’ne ait sosyal medya hesaplarına göndermeleri isteniyor. Video gönderen katılımcılar arasında yapılacak çekilişte 1 adet Ney, 3 adet Mesnevî-i Şerif ve 10 adet Ahşap Yazboz hediye edileceği duyuruldu. Etkinliğe Canik Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden her yaştan vatandaşın katılabileceği bildirildi.
“OKUYARAK MEVLANA'YI KEŞFEDECEĞİZ"
Bu etkinlik sayesinde herkesin Mevlânâ Celaleddin-i Rûmî'yi yeniden keşfe çıkacağını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Biliyorsunuz, Peygamberimize gelen ilk ayetler ‘Oku' emriyle başlar. Bizim de toplum olarak bir an önce okuma alışkanlığı kazanmamız gerekmektedir. Hep birlikte Mevlânâ'mızı yeniden okuyup keşfedeceğiz” dedi. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Bu etkinlik vesilesiyle Mevlânâ'yı daha iyi anlamak üzere yeni bir kapı aralamış olduk. İnşallah bu tür kültürel etkinlikler ardı sıra gelecektir. Çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm vatandaşlarımıza sahip olduğumuz kıymetlerimizi hatırlatmak, duyurmak, tanıtmak başta bizlerin görevidir. Tüm hemşerilerimize bu etkinliğe katılmalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.
Son başvuruların 17 Aralık günü saat 23.59’a kadar devam edeceği etkinliğin çekilişi 20 Aralık’ta sosyal medya üzerinden gerçekleştirilecek.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Jolly'de 2026 erken rezervasyon başladı: yüzde 50’ye varan indirimler, esnek ödeme fırsatları ve bonus avantajlarıyla tatilinizi şimdi planlayın
Minik öğrencilerden Cumhuriyet Bayramı kutlaması
Kahraman Türk Kadınları Gölcük'te Sanatla buluştu
Başkan Onur Yiğit’ten Personeli Duygulandıran Cumhuriyet Sürprizi
Çatalhöyük Ticaret Merkezi’nde Satış İhalesi Süreci Devam Ediyor
Dünyada her 5 kız çocuğundan biri evlendiriliyor! Küçük yaşta evlilik, büyük psikolojik sorunları beraberinde getiriyor!
Aliağalılar Cumhuriyetin 102. Yılını Hep Birlikte Coşkuyla Kutlayacak
“Cumhuriyet, özgürlüğün, eşitliğin ve demokrasinin adıdır”
Başkan Altay Seydişehir’e Kazandırılan 65 Milyon Liralık Su Yumuşatma Tesisini Açtı
Başkan Aydın, Hasat Zamanında Çiftçilerle Buluştu