Kış Aylarında Kalbi Yoran 7 Önemli Hata!
Otizm Spektrum Bozuklukları Eğitim ve Farkındalık Çalışmaları İş Birliği Protokolü İmza Töreni
17.12.2021 - Cuma 10:50
Otizm alanında üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliğinin sağlanması amacıyla çalışmalarını sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Tohum Otizm Vakfı arasında “Otizm Spektrum Bozuklukları Eğitim ve Farkındalık Çalışmaları İş Birliği Protokolü” 15 Aralık 2021 tarihinde imzalanmıştır.
Protokol Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Uzm. Dr. Orhan KOÇ ile Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Sayın Aylin SEZGİN tarafından imzalanmıştır.
İş birliği protokolü ile yatılı ve gündüz hizmet veren bakım kuruluşlarında görev yapan personelin ve ailelerinin eğitilmesi, toplumun bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması konusunda bilgilendirme ve eğitimler düzenlenecektir. Ayrıca otizm tarama ve takip programı sonucunda tanı alan otizmli çocukların erken müdahale hizmetlerinden yararlandırılması ile bakım kuruluşlarında kalan otizmli bireylerin bağımsız yaşam modeli geliştirilmesi konusunda proje geliştirilmesi amaçlanmıştır.
Protokol imza töreninde Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ bu tür iş birliklerinin önemini vurgulayarak, bugüne kadar otizm alanında üniversitelerle yürütülen bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarına bir yenisini daha eklemekten mutluluk duyduklarını ifade ederek üniversitelerin ve sivil toplumun desteği ile birlikte gündüz yaşam merkezleri eğitim modüllerinin üzerinde ortak çalışmaların geliştirilerek kapasitenin artırılmasını sağlayacağı ve OSB’li bireylere evde bakım veren ailenin üzerindeki bakım yükünün azaltılmasına katkı sağlayacağını vurgulamıştır.
Tohum Otizm Vakfı Başkan Yardımcısı Aylin SEZGİN ise Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile iş birliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek otizm alanındaki deneyimlerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile yapılacak çalışmalarda fayda sağlayacağını dile getirmiştir.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
DEÜ’lü Uzmandan Dünya Hijyen Günü Uyarısı: Hijyen İhmal Edilirse Enfeksiyon Kaçınılmaz
Nazım Hikmet Kadıköy’de Anıldı
Başkan Altay, Bu Yıl da Çocukları İlk Oruç Hediyesiyle Sevindireceklerini Duyurdu
Corendon Airlines, kabin memuru alımı için başvuruları açtı
Dinlenme mi, kaçış mı?
Atatürk, AASSM’de hasretle anıldı
Büyükşehir’den Miraç Kandili’nde lokma ve kandil simidi ikramı
Aktif Bank, AkademİDA PR Jam 2025’ in Ana Sponsoru Oldu
Kışın kalbi korumak için 7 altın kural
Bodrum Uluslararası Film Festivali 2-7 Haziran Tarihlerinde Gerçekleştirilecek