"DİLBERAY" filmi Müzik Dİrektörü İskender Paydaş Dilber Ay'ı Anlattı
Saz da Söz de Kadınların!
26.12.2021 - Pazar 09:20
Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Klarnet Festivali'nin her yıl programında yer verdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi.
Kadının kültür ve sanat alanındaki yerine vurgu yapan Klarnet Festivali ikinci gününü Kadın Senfonisi Konseri ile tamamladı. Ülkemizdeki orkestralarda kadın müzisyenlerin, solistlerin ve orkestra şeflerinin sayısının artması gerekliliğinin altı çizildi.
Şef Ceyda Ayanoğlu yönetimindeki tamamı kadın müzisyenlerden oluşan ve festival kapsamında özel olarak bir araya gelen senfoni orkestrasının solistliğini ülkemizin önemli kadın klarnet sanatçıları Ecesu Sertesen ve Merve Nuvasil gerçekleştirdi.
Yaklaşık 90 dakika süren konserde klasik eserlerden "Weber Introduction Theme and Variations", "Danzi Potpourri No.2" çalınırken Türk Müziği'nin sevilen "Kürdili Hicazkar Longa" ve "Nihavent Longa" besteleri de senfoni orkestrası eşliğinde yorumlandı.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Keyftv'ye Konuk Olan Tarık Mengüç : “ Roman Müziğinin Michael Jackson'ı Benim " Dedi
Gloria Hotels & Resorts'te 2026 yılına görkemli karşılama: Buray konseri ve ayrıcalıklı deneyimler
Doruk Aslan: İdolüm İbrahim Tatlıses.
BultenYolla, Türkiye’de Basın Bülteni Ekosistemini Genişletiyor: Kültür-Sanat, Ekonomi ve Turizm İçin Yeni Nesil Dağıtım Modeli
Annem Hakkında filmi Asya’nın en prestijli festivalinde yarışacak
Geleceğin Sanatçıları Selçuklu’da Yetişecek
Doğanın Şifası Ellerinizde Etkinliği Düzenlendi
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri Türkiye Buluşması’na katıldı
Çeşme, Travel Turkey İzmir’de turizm vizyonunu tanıtıyor
Kartepe’de Çevre Eğitimi İçin Renkli Adım “Kiraz ile Kestane Animasyonu”