"DİLBERAY" filmi Müzik Dİrektörü İskender Paydaş Dilber Ay'ı Anlattı
Saz da Söz de Kadınların!
26.12.2021 - Pazar 09:20
Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Klarnet Festivali'nin her yıl programında yer verdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi.
Kadının kültür ve sanat alanındaki yerine vurgu yapan Klarnet Festivali ikinci gününü Kadın Senfonisi Konseri ile tamamladı. Ülkemizdeki orkestralarda kadın müzisyenlerin, solistlerin ve orkestra şeflerinin sayısının artması gerekliliğinin altı çizildi.
Şef Ceyda Ayanoğlu yönetimindeki tamamı kadın müzisyenlerden oluşan ve festival kapsamında özel olarak bir araya gelen senfoni orkestrasının solistliğini ülkemizin önemli kadın klarnet sanatçıları Ecesu Sertesen ve Merve Nuvasil gerçekleştirdi.
Yaklaşık 90 dakika süren konserde klasik eserlerden "Weber Introduction Theme and Variations", "Danzi Potpourri No.2" çalınırken Türk Müziği'nin sevilen "Kürdili Hicazkar Longa" ve "Nihavent Longa" besteleri de senfoni orkestrası eşliğinde yorumlandı.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Uğur Mumcu Karşıyaka’da Sinan Meydan ile anılacak
İnegöl Belediyesi’nden Ücretsiz Hastane Servisi
IF Wedding Fashion İzmir’de 2027 tasarımları podyuma çıktı
“Kitabiyat”ın Ocak Ayı Konuğu Adnan Özyalçıner Oldu!
Kültür ve Sanatın Yeni Buluşma Noktası: Atatürk Sanat Merkezi
Hayat Finans’tan işletmelere özel maliyet avantajlı dijital bankacılık modeli
Enpara Bank’tan beklenmedik soru: ‘Eee Daha Daha Nasılsınız?’
Kronik Ağrılara Ameliyatsız Doğal Tedavi: Proloterapi
Büyükşehir’in ekipman desteği ile üreticiler daha güçlü
Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri Yatırım Harcamaları, 2024