Sağlık Personeli İzmirim Kartlarda son başvuru 28 Şubat!
Çukurova yemyeşil
25.02.2022 - Cuma 09:30
Çukurova Belediyesi bir yandan ilçeye yeni park ve yeşil alanlar kazandırırken diğer yandan da mevcut parklarda yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Yüzüncüyıl ve Bozcalar mahallelerine parklar kazandırdı. Güzelyalı, Mahfesığmaz ve Belediyeevleri mahallelerinde de park yenileme çalışması yapıldı.
Adana’nın en yeşil ilçesi olan Türkiye’de de bu konuda ilk sıralarda yer alan Çukurova’da yeni park yapımları sürüyor, mevcut parkların yenilenme çalışmaları da aralıksız devam ediyor.
Çukurova Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Güzelyalı, Mahfesığmaz, Belediyeevleri ve Yüzüncüyıl mahallelerinde bulunan çok sayıda mevcut parkta bakım onarım ve yenileme çalışması yaptı. Parklardaki spor aletleri ve diğer malzemeler yenilendi, yeni çocuk oyun aletleri yerleştirildi. Bunun yanında Bozcalar ve Yüzüncüyıl mahalleleri de iki yeni park kazandı. Yapılan bu yeni parklarla birlikte ilçedeki park sayısı 240’ın üzerine çıktı.
Öte yandan Çukurova Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri temalı park çalışmalarını da sürdürüyor. Geçen yılın Aralık ayında toplu açılış ve temel atma töreninde temeli atılan Erdal İnönü, Madımak gibi temalı parkların yapımı da hızlı devam ediyor.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediye olarak yeşile ve doğaya saygılı bir anlayışa sahip olduklarını belirtti. 2014’te göreve geldiklerinde Çukurova’da 108 park olduğunu hatırlatan Başkan Soner Çetin, “Geçen yaklaşık 8 yıl içinde park sayısını 240’ın üzerine çıkardık. Bunu da yeterli görmedik ve her geçen gün park sayımızı artırıyoruz. Çukurova’yı Türkiye’nin en yeşil ilçelerinden biri haline getirdik. Planda yeşil alan görülen her bölgeyi parka dönüştürmeye kararlıyız” dedi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
                
Selçuklu Gençlik Merkezi’ne Ziyaret 
Yenişehir Belediyesinden “Etem Çalışkan ile Atatürk Yolculuğu” Sergisi 
Soundstorm 2025: Suudi Arabistan’ın Kalbi Riyad, Küresel Müzik Sahnesine Dönüşüyor 
ING’den Kazandıran Turuncu Günler 
Piyanonun Genç İncisi Ayşe Nil, Uluslararası Başarısıyla Narlıdere’yi Gururlandırdı 
Piyanonun Genç İncisi Ayşe Nil, Uluslararası Başarısıyla Narlıdere’yi Gururlandırdı 
Çalışmalarında insan hikâyelerine odaklanan fotoğrafçı ve foto muhabiri Yıldız Çelik’in arşivi Salt Araştırma’da çevrimiçi erişime açıldı 
Çalışmalarında insan hikâyelerine odaklanan fotoğrafçı ve foto muhabiri Yıldız Çelik’in arşivi Salt Araştırma’da çevrimiçi erişime açıldı 
OGM, Milli Ağaçlandırma Günü için tüm hazırlıkları tamamladı 
OGM, Milli Ağaçlandırma Günü için tüm hazırlıkları tamamladı