Mehmet Yılmaz Türk Henkel Yeni Yapıştırıcı Teknolojileri Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyesi Oldu
Diş Hekimliği Fakültemiz İle SGK Acilen Anlaşma Yapmalı
14.04.2022 - Perşembe 11:30
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile SGK’nın acilen anlaşma yapması gerektiğini belirterek, “Perşembe günü Sağlık Bakanı ilimize gelecek. Kendisinden, halkımızı mağdur eden uygulamayla ilgili çözüm bekliyoruz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin SGK ile sözleşmesinin yapılmamasının yarattığı mağduriyet had safhaya ulaştığını söyledi.
SAĞLIK BAKANI İLİMİZE GELECEK, KONU KENDİSİNE AKTARILMALI
Anlaşma olmamasının halkı mağdur ettiğini ifade eden Başkan Ecevit Keleş, “Bilindiği üzere MHRS üzerinden randevu almanın oldukça zor olduğu ve bu kapsamda hastaların ise özel diş kliniklerine gitmek zorunda bırakılmıştır. Diğer ayrıntı ise bilindiği üzere tüm Diş Hekimlik Fakülteleri'nin SGK kapsamında olmasına rağmen Sakarya niçin mağdur edilerek SGK sözleşmesi bu güne kadar yapılmadı. Sağlık Bakanı’nın şehre geleceğini öğrendik. Perşembe günü öğleden sonra yapılacak olan il değerlendirme toplantısında konunun gündeme getirilerek çözüme kavuşturulması gerektiğini umarım görürler. Bunu da hatırlatmakta fayda var. Zaman kaybetmeden diş hekimliği fakültesi ile SGK anlaşması sağlanmalı” diye konuştu.
AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI YETERSİZ KALIYOR
Artan şehir nüfusu nedeniyle mevcut hastanenin yetersiz kaldığını ifade eden Keleş, "Üniversitemiz mevcut sisteme dahil edilmeli. Aksi halde artan nüfus nedeniyle halkımız mağdur olacaktır. Ağız ve diş sağlığı hizmeti aksayacak ve randevu süreli uzayacaktır. Halk hizmeti aylar sonra almak zorunda kalacaktır" dedi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Başkan Budak’tan Esnaf Ziyareti ve Dijital Dönüşüm Hamlesi
Osmangazi Edebiyat İle Nefes Alıyor
Osmangazi Edebiyat İle Nefes Alıyor
Sonbahar Yaprakları Osmangazide Sanata Dönüştü
Başkan Altay 15 Aralık’ın “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” İlan Edilmesinden Büyük Bir Memnuniyet Duyduklarını Açıkladı
T.C. Salihli Belediyesi, 52. Şiir İkindileri’ni Düzenliyor
Girit’ten İzmir’e Fotoğraf Sergisi Karşıyaka’da Ziyaretçilerini Bekliyor
Selçuklu Gençlik Merkezi’ne Ziyaret
Yenişehir Belediyesinden “Etem Çalışkan ile Atatürk Yolculuğu” Sergisi
Soundstorm 2025: Suudi Arabistan’ın Kalbi Riyad, Küresel Müzik Sahnesine Dönüşüyor