Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
ANTALYA
ADANA
ADIYAMAN
AFYON
AĞRI
AKSARAY
AMASYA
ANKARA
ANTALYA
ARDAHAN
ARTVİN
AYDIN
BALIKESİR
BARTIN
BATMAN
BAYBURT
BİLECİK
BİNGÖL
BİTLİS
BOLU
BURDUR
BURSA
ÇANAKKALE
ÇANKIRI
ÇORUM
DENİZLİ
DİYARBAKIR
DÜZCE
EDİRNE
ELAZIĞ
ERZİNCAN
ERZURUM
ESKİŞEHİR
GAZİANTEP
GİRESUN
GÜMÜŞHANE
HAKKARİ
HATAY
IĞDIR
ISPARTA
İSTANBUL
İZMİR
KAHRAMANMARAŞ
KARABÜK
KARAMAN
KARS
KASTAMONU
KAYSERİ
KIRIKKALE
KIRKLARELİ
KIRŞEHİR
KİLİS
KOCAELİ
KONYA
KÜTAHYA
MALATYA
MANİSA
MARDİN
MERSİN
MUĞLA
MUŞ
NEVŞEHİR
NİĞDE
ORDU
OSMANİYE
RİZE
SAKARYA
SAMSUN
SİİRT
SİNOP
SİVAS
ŞANLIURFA
ŞIRNAK
TEKİRDAĞ
TOKAT
TRABZON
TUNCELİ
UŞAK
VAN
YALOVA
YOZGAT
ZONGULDAK
Ana Sayfa
Kültür & Sanat
16 Mayıs 2022
212 Görüntüleme
Kısa Film Proje Yarışması başvuruları devam ediyor
İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikinci kez düzenlediği İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali kapsamında yapılan Kısa Film Proje Yarışması başvuruları İzmir Art'ta sürüyor. Seçilen 10 projenin sahiplerine 10 bin TL ödül verilecek. Son başvuru tarihi 27 Mayıs.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür sanat kenti haline getirme hedefi doğrultusunda “2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali” 10 Haziran’da başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, festivali sabırsızlıkla beklediklerini dile getirerek “İhmal edilmiş bir alan olan sinema-müzik ilişkisini gündeme getiriyoruz. Amacımız sinema ve müzik sektörlerini İzmir’de buluşturmak. İzmir’in kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle 100’ü aşkın uzun metrajlı film içeren zengin bir programla seyirci karşısına çıkacak” dedi. Festival 19 Haziran’a kadar sürecek.
Kısa Film Proje Yarışması
İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali kapsamında, ülkemizde müzik sanatını konu alan kısa filmlerin sayısının azlığından hareketle, bu alandaki üretimi teşvik etmek için “Müzik Konulu Kısa Film Proje Yarışması” düzenleniyor. Katılım için yaş sınırlaması olmayan yarışmaya kurmaca, belgesel ya da animasyon türünde kısa film projeleri katılabilecek. Yarışma üç etap içeriyor; ilk etapta katılımcılardan projelerinin kısa sinopsisleri ve tretmanları ile birlikte proje sahibinin özgeçmişi, filmin türü ve filmi nerede çekmek istediğine ilişkin bilgiler isteniyor. Yarışmaya başvurular 27 Mayıs akşamına kadar online olarak www.izmir.art adresinden yapılabilecek.
10 proje seçilecek
Yarışmaya katılan projeler, besteci Cumhur Bakışkan, belgesel yönetmeni ve kısa film festivali yöneticisi Hilmi Etikan, senaryo yazarı-yönetmen Işıl Özgentürk, akademisyen Prof. Lale Kabadayı, yönetmen Nihat Durak, görüntü yönetmeni ve yönetmen Tahsin İşbilen ve festival yönetmeni Vecdi Sayar tarafından değerlendirilecek. 10 proje seçilecek. Seçilen proje sahiplerine 10 bin TL ödül verilecek. Bu miktarın yarısı yarışma sonunda, diğer yarısı ise filmler tamamlanıp, 2023 festivalinde gösterime sunulduğunda verilecek. Yarışmanın ikinci etabında, seçilen projelerin yönetmenleri İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali kapsamında düzenlenecek beş günlük “Proje Geliştirme Atölyesi”ne katılacak.
Atölyede jüri üyeleri kendi uzmanlık alanları çerçevesinde projeler üzerindeki düşüncelerini ve önerilerini paylaşacak. Yaz aylarında filmlerinin çekimlerini ve kaba kurgularını tamamlayacak olan proje sahipleri, Kasım ayında İzmir’de düzenlenecek “Uluslararası Akdeniz Sinemaları Buluşması” kapsamındaki ikinci bir atölyeye katılacak. Burada filmler kurgu açısından değerlendirilecek. Ardından gerekirse ek çekimler yaparak ya da kurgu üzerinde yeniden çalışarak filmlerini tamamlayacak olan proje sahipleri filmlerini 1 Nisan 2023 tarihine kadar teslim edecek. Filmler, Haziran 2023’deki 3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nde seyirci ile buluşacak.
Benzer Haberler
-
Hümeyra Koçer Köylü, çocuklarla dostluğu konuştu
-
Gerçek Acı 28 Şubat’ta Sinemalarda!
-
Barış Manço şarkıları ile anılacak
-
Beylikdüzü Sanat Buluşmaları Özcan Yurdalan ile Devam Etti
-
Altın Portakal’ın en iyi filmi Mukadderat gişe’de 87 bine ulaştı
-
EÜ Ziraat Fakültesinde “II. İklim Festivali” düzenlendi
-
“Will Trent”in 2. Sezonu 27 Şubat Perşembe 21.30’da FX Ekranlarında Başlıyor!
-
İzBBŞT yeni oyunu Demokrasi Gemisi ile Ramazan ayında sahnede olacak
-
Slovenyalı ünlü sanatçı ve restoratör Mira Licen, eserleriyle İzmir’de
-
Tarlabaşı Karakolu Saray’da sahnelendi
-
Burhaniye Belediyesi Kadın Korosu İlk Konserini Düzenledi
-
STAR WARS evreni, 2025’te kapılarını ‘Andor’un 2. sezonuyla aralıyor!