Vatandaş ‘Bunların Hesabını Seçimde Size Soracağız' Diyor
Çevre dostu çocuklar
30.05.2022 - Pazartesi 07:40
İZMİR'in Karaburun ilçesindeki ilkokul öğrencileri, çevreye ve doğaya olan ilgi ve bilinci artıran çevre etkinlikleri gerçekleştirdi.
Karaburun İlkokulu yönetimi, 'Çevre Dostu 1000 Okul Projesi' kapsamında bir dizi çalışma gerçekleştirdi. Bu kapsamda ilk olarak; İlçe Tarım Müdürlüğünden gelen ziraat mühendisleriyle birlikte; İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Aytaç'ın da katılımıyla, delice zeytin aşılama etkinliği gerçekleştirildi.
Sonrasında belirlenen bir alana öğretmenlerinin rehberliğinde öğrenciler; limon, domates, biber, marul, çilek, fesleğen, salatalık, bamya gibi sebze ve meyve fideleri dikti. Bir diğer etkinlikte öğrenciler; yine öğretmenlerinin rehberliğinde, kökten ayırma yöntemiyle çiçekleri nasıl çoğaltabileceklerini de uygulamalı olarak öğrendi.
Bir başka çalışmada öğrenciler; sahil ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdi. Çevreye ve doğa dostu öğrenciler, okullarının duvarlarını da projeye uygun olarak resimler çizdi. Doğa dostu çocukların bu çalışmaları, büyüklerinin beğenisini topladı.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Aşk Meydanı'nda aşkın musikisi ve sema buluştu
Osmangazi Belediyesi’nden Yaşar Kemal Yılı’na Anlamlı Final
Büyükşehir kadın emeği üretimi gelire dönüşüyor
Fuat Güner sahnedeydi
Fuat Güner sahnedeydi
Osmangazi’de RednBlack Festival Ruhunu Yansıttı
Osmangazi’de RednBlack Festival Ruhunu Yansıttı
Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 106. Yıl Dönümü kutlandı
Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 106. Yıl Dönümü kutlandı
Dr. Özden Dere'den yeni kitap: “From Utopia to Retrotopia”