Van Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayında birbirinden güzel kültür-sanat etkinliklerini Vanlılar ile buluşturacak.
"MÜSİAD olarak, asgari ücretin yılın ikinci yarısı itibariyle net 5.500 TL’ye çıkarılmasını memnuniyetle karşılıyoruz"
01.07.2022 - Cuma 18:20
MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni asgari ücrete ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. MÜSİAD'ın asgari ücretin artırılmasını memnuniyetle karşıladığını belirten Başkan Asmalı, "MÜSİAD olarak, asgari ücretin yılın ikinci yarısı itibariyle net 5.500 TL’ye çıkarılmasını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.
MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Geçtiğimiz yılın Aralık ayında yapılan yüzde 50 oranındaki artışla birlikte net 4.253,40 TL’ye yükselen asgari ücret, maalesef yüksek enflasyon sebebiyle çalışanlarımızın alım gücünün korunması noktasında yetersiz hâle gelmişti. Bu bağlamda yapılan yüzde 30’luk artışla asgari ücretin yılın ikinci yarısı itibariyle net 5.500 TL’ye çıkarılmasını memnuniyetle karşılıyoruz.
MÜSİAD olarak, tek bir çalışanımızın bile alın terinin enflasyona ezdirilmemesi için, asgari ücrette ara bir artışın elzem olduğunu ifade etmiştik. Bu noktada başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, iş dünyasının taleplerine kayıtsız kalmayan bütün ekonomi yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Buna ilaveten; asgari ücrete sağlanan vergi muafiyetinin devam edecek olmasına ilave olarak işverene işçi başı 100 TL destek verilecek olması, işverenlerimizin üzerinden ciddi bir yükü kaldıracaktır. Reel sektör temsilcileri olarak; yeni asgari ücretin, hem çalışan hem de işveren kesimi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve ekonomimizin pozitif büyüme sürecine ciddi katkıları olacağına inanıyoruz."
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Milas Belediyesi Üreticilere Fidan Desteği Sağlayacak
Toprak Okulu’nda Zeytinyağı Tadım Etkinliği Yoğun İlgi Gördü
Bugün yapılacak bir tarama, yarın bir hayat kurtarabilir
Kanser Tedavisinde Çığır Açan Yaklaşım: İmmünoterapi
Osmangazi’de Mübadele Acıları Türkülerle Anlatıldı
Bosch, zorlu geçen 2025 mali yılının ardından rekabetçiliğini güçlendiriyor
İBB Şehir Tiyatroları’nda Bu Hafta (4-8 Şubat 2026)
Kirkor Sahakoğlu’ndan Meydan Okumanın Resimleri İmoga Art Space’te
Konya Büyükşehir Avusturya’da Sema Mukabelesi Düzenledi
Konya Büyükşehir’in “Sürdürülebilir Ulaşımda Nezaket ve Görgü Kuralları” Yarışmalarının Sonuçları Belli Oldu