Demir Eksikliğinin Tedavisinde Yüksek Doz Yerine Düşük Doz mu Tercih Edilmeli?
İzmir’de Sulu Tarımla Milli Ekonomiye 1 266 Milyar Katkı
04.07.2022 - Pazartesi 06:20
DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.
Bu kapsamda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün, ülkemizin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması maksadıyla projeler üreten Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından birisi olduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, ‘DSİ ülkemizin kalkınmasının kilometre taşlarından olup bir markadır. DSİ’nin hizmetlerinden faydalanmayan tek bir vatandaşımız yoktur. Su hayatın merkezinde olduğu gibi kalkınmanın da merkezindedir. Susuz bir kalkınmanın mümkün olmadığı aşikârdır. Bu kapsamda sulama projelerimiz başta olmak üzere yatırımlarımızı en kısa zamanda tamamlayarak faydaya dönüştürmek, verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız. DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükseltmekte olduğunu söyledi.
İzmir’de 422 bin dekar arazi sulanmaktadır.
Bu kapsamda İzmir il sınırları içerisinde 1 Haziran tarihinde başlayan 2022 yılı yaz sulama sezonunda toplam 422 bin dekar tarım arazisinin sulanmasına başlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA,’ İzmir İlimizde toplam 422 bin dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2022 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 1 milyar 266 milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.
Genel Müdür AKCA, ’Çiftçilerimize bol ve bereketli bir sulama sezon dileyerek, bizler DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz. ‘dedi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Halil Ergün ile Gülşirin Şimşek’ten Sanat Dolu Buluşma
Organ Bağışına Müzik ile Destek
“4. Uluslararası Balkanlarda Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Sempozyumu” Konya Büyükşehir Ev Sahipliğinde Başladı
Doğanın Genç Kâşifleri Canik'te Buluştu: Canik Ekofest 15 Bin 768 Kişiyi Ağırladı
İnegöl Kitap Günleri Hafta Sonu 12 Muhteşem Yazarı Konuk Edecek
Osmangazi Kitap Fuarı’na İlgi Artarak Devam Ediyor
Kalekim, 2025’in ilk dokuz ayını 800 milyon TL net karla kapattı
Cumhuriyet Şiir Günleri TESAK’ta Başlıyor
İstasyon Mahallesi’ne Yeni Aile Sağlığı Merkezi Kazandırılıyor
Atatürk’e Armağan Şarkılar Konseri Geliri İstanbul Vakfı’na Bağışlanacak