Akarca plajı mavi bayrağını geri aldı
Türkiye’nin İlk Uluslararası Ultra Sky Trail Maratonu Van'da Başladı
30.07.2022 - Cumartesi 11:30
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye Dağcılık Federasyonu Yüksek Dağ Koşusu Artos Ultra Sky Maratonu, Gevaş İlçesinde start aldı.
Van’ın güzelliklerini dünyaya tanıtmak amacıyla birçok yeniliği Van ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak Türkiye'de ilk defa uluslararası bir yarışmanın startını Van’ın Gevaş İlçesinden verdi.
Türkiye ve birçok yabancı ülkeden 200 sporcunun katıldığı Türkiye Dağcılık Federasyonu Yüksek Dağ Koşusu Artos Ultra Sky Maratonu 50K Artos Ultra Sky Maraton, 30K Akdamar Run, 15K Vizontele Koşusu Gevaş Belediye Meydanından 3 farklı etapta başladı.
Uluslararası Skyrunning Federasyonu (ISF) tarafından onaylanmış ilk yarış olan maratonda atletler Artos Dağı ve Van Gölünün eşsiz manzarasında eşsiz bir koşu deneyimi yaşıyor.
Gevaş Artos Dağının çok güzel ve zorlu bir parkur olduğunu söyleyen Hülya Soysal, “Yarışmaya İzmir’den katılıyorum. Bugün 30K Akdamar Run yarışında yarışacağım. Van’a ilk gelişim. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Etabı inceledim oldukça zorlu görünüyor. İnşallah buradan iyi bir başarı ve mutlu anılarla ayrılırım” dedi.
Yarışma 50K Artos Ultra Sky Maratonunun tamamlanmasının ardından ödül töreniyle devam edecek.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Sadakat kendine dürüst olmakla başlıyor! Gizlenen iletişim, sınır ihlali ve aldatmadır!
Yeşilay Tarafından "Bağımlılıkla Mücadele Konferansı" Gerçekleştirildi
Organ bağışı ‘e-Devlet’ üzerinden yapılabiliyor!
16. Gelinlik Tasarım Yarışmasına başvurular başladı
Meltem Cumbul ve Levent Üzümcü de sahnede
Tarihi hamama, sanatla modern dokunuş
Altın Portakal Galalarında Bugün Gürcistan’dan Masalsı Bir Öykü ve Deprem Yaralarını Oyunla Saran Çocuklar Vardı
‘Otoyol Cehennemi’nin 10. Sezonu, 3 Kasım Pazartesi 21.00’de National Geographic Ekranlarında Başlıyor!
Başkan Ünsal, Kaf Sin Kaf’ın 113. yaşını kutladı