Zabıta Teşkilatı 196. Yaşını Kutluyor
Yenilenen Lozan Kapısı 91. İEF’ye hazır
02.09.2022 - Cuma 20:40
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin fuarcılık, kültür ve sanat tarihinin en önemli mekanlarından biri olan Kültürpark'ın Lozan kapısını yenileyerek 91.İEF açılışı öncesi hazır hale getirdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilen Kültürpark'ın Lozan Kapısı’nı yeniledi. Zamanla yıpranmış kapı 1938’deki özgün haline göre yeniden yapıldı.
Fen İşleri, Yapı İşleri, Park ve Bahçeler dairesi başkanlıkları ve İZBETON ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında kapının merkezindeki betonarme iki kule korunarak güçlendirildi. Kulenin sağında ve solundaki giriş kapıları yıkılarak yeniden yapıldı. Beton ve kilit parke olan zemin kaplaması yerine mermer döşendi. Bayrak direkleri giriş kapılarının üzerine alındı. Yenileme ve güçlendirme çalışmaları 45 günde tamamlandı.
Terra Madre Anadolu İzmir ile 91. Uluslararası Enternasyonal Fuarı’nın açılışı bugün saat 20.00’de yenilenen Lozan Kapısı’nın fuar tarafında yapılacak.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Didim Belediyesi’nden Kadın Sağlığına Yönelik Bilinçlendirme Semineri
“Masalın Sesi” tiyatroyu farklı bir boyutla tanıtıyor
Sömestr Tatili Coşkusu DİGEM’de Başlıyor
NOW, Bugünden İtibaren Disney+ Türkiye’de de Yayında!
Sompo Sigorta, 2025’te pazar payını artırarak ilk 5’te yerini pekiştirdi
Rosatom Genel Müdürü Alexey Likhachev: “Türkiye’de Bu Yıl Nükleer Enerjinin Hayata Geçirilmesi İçin Her Şeyi Yapacağız”
Aliağa Belediyesi’nden Sömestr Özel Tiyatro ve Sinema Günleri
Türkiye’den Uber Eats İngiltere’ye Üst Düzey Atama
“Akran zorbalığı çocuklar için ciddi bir risk faktörü”
‘VİCDANSIZ’ Tüm Bölümleriyle TOD’da Yayında!