Ovacık festivalle şenlendi; ‘Sakız güzelleri’ yarıştı, en iyi ‘Çeşme Kavunu’ seçildi
Türkiye’de grafitinin ilk temsilcisi olan Turbo, İstanbul başlıklı sergisiyle Brieflyart'ta
12.09.2022 - Pazartesi 11:10
Brieflyart’ta 4 Ekim - 12 Kasım 2022 tarihleri arasında küratörlüğünü Nilgün Yüksel’in yaptığı, Tunç “Turbo” Dindaş’ın “İstanbul” başlıklı sergisi yer alıyor.
Türkiye’de grafitinin ilk temsilcisi olan Turbo, bu sergisinde İstanbul’un altını üstüne getiriyor. Kenti, sadece toprağın üstündekilerle değil suyun altındakilerle de dillendiriyor.
Tunç “Turbo” Dindaş, İstanbul’un ikonografisini yarattığı ikonik karakterle yeniden açıklıyor. Kentin içinden ve dışından belirgin imgelerle ironiyi birleştirdiği yapıtlarında heteroptik bir dil kuruyor. Ayrıntılarla ilerleyen sonsuz figür dünyasında, alıştığımız görüntüleri kullanırken aniden aykırı olanla onları yerlerinden söküyor.
Tunç “Turbo” Dindaş’ın kentten, İstanbul’dan, Hip Hop’tan, geçmişin aklımıza kazınan imgelerinden, zamanın ruhundan beslenen yapıtları, duvarlardan inip bu kez kağıtlarda, ve farklı malzemelerde değişik baskı teknikleriyle yeniden hayat buluyor.
17. İstanbul Bienali’nin paralel etkinlikleri kapsamında da yer alan sergi, 4 Ekim 2022 saat 12:00.17:00 saatleri arasında yapılacak sanatçı performansıyla da izleyiciyi sokak sanatına bu kez içeriden bakmaya davet ediyor.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Bursa’nın sağlık tarihi Nilüfer’de mercek altına alındı
6 Bölümlük Belgesel Seri ‘Hannah Fry ile Sonsuz Keşif’, İlk Bölümüyle 1 Aralık Pazartesi 20.00’de National Geographic Ekranlarına Geliyor!
25. Uluslarararası Antalya Piyano Festivali muhteşem bir konserle başladı
Mimar Sinan Musiki Derneği kulakların pasını sildi
Bayrampaşalı öğretmenler Edirne’de
Türk mutfağı Japonya’da Women Üniversitesi müfredatına girmesi için büyük bir adım atıldı
Seferihisar Belediyesi Zeytinyağı Fabrikası üreticiye can olmaya devam ediyor
QNB Türkiye, Sendikasyonda Sadece 2 ve 3 Yıl Vadeli Borçlanarak Türkiye’de Bir İlke İmza Attı
Lojistik sektörünün nabzı Lüleburgaz'da atacak!
İZSU’nun 45 milyar liralık 2026 bütçesi kabul edildi