İnegöl Belediyesi Performans Programı Meclisten Geçti
Gemlik Kitap Limanı’nda Cumhuriyet ve güncel sorunlar konuşuldu
26.10.2022 - Çarşamba 08:37
Gemlik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Gemlik Kitap Fuarı beşinci gününde kitapseverleri ünlü yazarlarla buluşturmaya devam ediyor.
Kitap Limanı’na gazeteci yazarlar Tuba Emlek, Tarık Çelenk, Nasuh Mahruki ve oyuncu Levent Üzümcü konuk oldu. Tuba Emlek ve Tarık Çelenk’in gerçekleştirdiği panelde Türkiye’deki güven sorunu ve kutuplaşma konuşuldu.
“Birinin kahraman dediğine öteki hain gözüyle bakıyor”
Türkiye’deki kutuplaşmanın son yıllarda gittikçe arttığını söyleyen Çelenk, “Birinin kahraman dediğine öteki hain gözüyle bakıyor. Buna rağmen insanlar bir arada yaşıyorlar ama birbirleriyle iletişimleri yok. Bu kutuplaşma hep vardı ama son zamanlarda daha çok arttı” diye konuştu. İktidarın medya araçlarıyla oluşturdukları algıya değinen Çelenk, “Medya araçları üzerinden Osmanlı’nın kaybolan onurunun yeniden yaşanabileceği algısı inşa ediliyor. Algı inşası üzerinden üretilen siyaset daha kolayken gerçekler üzerinde üretilen siyaset daha zordur. O yüzden muhalefet yaratılan bu algı inşasıyla nasıl başa çıkacağını bilemiyor” diye dedi.
Ardından Levent Üzümcü ve Nasuh Mahruki’nin katılımlıyla, İkinci Yüzyılda Nasıl bir Cumhuriyet adlı panel düzenlendi. Panelde Cumhuriyet tarihi ve cumhuriyetin önemine dikkat çekildi.
Yazarlar panelin ardından imza gününde okurlarıyla buluştu.
Başkan Sertaslan: “Her gün binlerce Gemlikli fuarımızı ziyaret ediyor”
Gemlik Kitap Limanı’nın her gün binlerce ziyaretçiyi ağırladığını söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirdiğimiz kitap fuarımıza ilginin her geçen gün arttığını görüyoruz. Her yaştan kitapseverler fuarımızı ziyaret ediyor. Farklı yayınevlerinden alışveriş yapıp kitapları inceliyor, söyleşilerimize katılıyorlar. Özellikle söyleşi programlarımızda belirli bir siyasi görüşe bağlı kalmadan her hemşehrimizin ilgisini çekecek konuklar ve yazarları misafir etmeye dikkat ettik. Programlarımız oldukça yoğun geçiyor. Gemlikliler yazarlarımıza sorular soruyor, sohbet ediyorlar. Bu ortamı Gemlik’e sağlamaktan ve her gün hemşehrilerimizle bir araya gelmekten dolayı çok mutluyuz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Kütüphanede Buluşalım: Yaratıcı Okuma Atölyesi başladı
İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği ile buluşan Corendon Airlines, 2025 performansını ve 2026 vizyonunu anlattı
Orhan Veli Şiirleri Feshane Ve Baruthane'de Yankılanıyor
A101, Yeni Nesil Medya Platformu Medya101’in Lansmanını Yaptı
Sompo Sigorta Business Bootcamp Sertifika Programı dördüncü dönem mezunlarını verdi
Dr. Derya Güneş Uyardı, “Henüz Tanı Yoksa Sağlıklıyım Sanmayın”
Kanal tedavisi dişin ömrünü uzatıyor!
Fikirden Pazara Yeni Nesil Girişimcilik Modeli
Eczacımın Dijital Dünyası, Değişimin Şifası konsepti ile 13. kez kapılarını açıyor
Katılım Emeklilik, Erken BES’le 2026’ya Güçlü Başladı