Sanat ve Tasarım GRA / PLAST II Sergisinde Buluştu
Davut Doğan, İş Dünyasını Bir Araya Getiren Troya Forum’un Konuğu Oldu
08.11.2022 - Salı 08:20
Çanakkale Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ÇASİAD), 4-5 Kasım tarihlerinde iş dünyasını bir araya getirdiği ‘Troya Forum’ organizasyonu, ‘Dünya’nın Yeni Köprüsü’ teması ile Çanakkale’de gerçekleşti. Aralarında Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan’ın da yer aldığı forumda, iş dünyasının temsilcileri bir araya geldi.
Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, 4-5 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Troya Forum kapsamında katıldığı panelde, sürdürülebilir şirketleri ve bu yoldaki kurumsallaşma adımlarını masaya yatırdı.
Panelden notlar
- Biga’da küçük bir atölyede başlayıp bugün bir holdinge dönüşen Doğanlar Holding ve iştiraklerinin kurumsallaşma hikayesiyle başlayan panel, keyifli anekdotlara da ev sahipliği yaptı. Sürdürülebilir bir iş modeli için sürekli değişim ve gelişimin şart olduğunun altının çizildiği sohbette, yatırımın da önemine değinildi. Bu kapsamda, Doğanlar Mobilya Grubu’nun Türkiye’ye yabancı fon getiren ilk ve tek şirket olduğunun altı çizildi.
- Doğanlar Holding’in kurumsallaşma sürecindeki en önemli adımlarından birinin Aile Anayasası olduğunu belirten Doğan, bu sürecin kendilerini bugün 3500 direkt çalışanı olan, 600 bayi ile 32bin kişilik aile formatına getirdiğini belirtti.
- Holding olarak ilk 500 şirketin arasında yer alan kurum bünyesinde Doğanlar Mobilya Grubu’nun özelde ikinci, tüm mobilya sektöründe ise üçüncü sırada yer aldığının altını çizen Doğan, kurumsallaşmanın bir diğer önemli adımı olan şeffaf yönetim kurallarına da değindi. Sohbet sırasında, Doğanlar Mobilya Grubunda yer alan farklı uzmanlık alanlarına sahip 3 bağımsız kadın yönetim kurulu üyesinin ve Biotrend Enerji firmasında yer alan Türk ve yabancı uyruklu bağımsız yönetim kurulu üyelerinin olmasının önemi de vurgulandı. Tüm çalışanları yanı sıra yönetim kurullarında yer alan aile meclisi üyelerinin her birinin ise kendi alanlarında ve ölçümlenebilir hedefler doğrultusunda değerlendirildiklerini vurguladı.
- Sürdürülebilir şirketlerde üretim alanlarındaki yatırımlara da değinilen panelde, Biotrend Enerji bünyesinde çöpten elektrik üretimine, sera yatırımları, karbon anlaşmaları ve temiz üretim yöntemlerinin üzerine konuşuldu. Ar-Ge yatırımlarından da bahsedilen panel kapsamında Düzce’de yer alan Ar-Ge merkezinin yanı sıra Lova Yatak tarafından Ankara Teknoparkta kurulan inovasyon merkezinin de altı çizildi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Hamide Bozkurt İstanbul'da: Ünlü Televizyoncu Adil Palta ile Yeni Projeler Masada
Beynin detoksu kaliteli uyku!
Konak’ta yarıyıl tatili etkinliklerle şenleniyor
Yediğimiz Her Şeyi Yeniden Düşündürecek Kitap: Gıda Bilmeceleri 2
Makine ihracatı 2025 yılında 28,7 milyar dolar oldu
Bayrampaşa’da Karne Şenliği doludizgin devam ediyor
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti
Ünlü oyuncu Meltem Cumbul sordu Uzmanlar anlattı: “RAHİM AĞZI KANSERİ ÖNLENEBİLİR”
“Waste to Art / Atıktan Sanata” Projesi: Sanatın Dönüştürücü Gücüyle Atıklar Yeniden Hayat Bulacak
İETT’den Haldun Dormen’e Vefa: "Saygı Otobüsü" Şişli Yollarında