Çankaya’dan Sıcak Çorbayla “Günaydın”
Üzüm Bağında Kış Hazırlığı
01.12.2022 - Perşembe 08:20
Keçiören Belediyesi tarafından Bağlum’daki 23 dönümlük alana kurulan üzüm bağında kış hazırlığı yapıldı. Belediye bünyesindeki ziraat mühendisleri eşliğinde bahçıvanlar tarafından yürütülen çalışmayla üzüm fidelerinin sağlıklı gelişimi için gübre ve toprak atımı yapıldı. Fideleri tek tek kontrol eden ziraat mühendisleri bitkilerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını aktardı.
Bu bağda Ankara’nın iklim şartlarına uygun olarak seçilen üzüm türlerini yetiştirdiklerini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Üzümlerimizin gelişim sürecini hızlandıracak rutin kontrollerimizi yapıyoruz. Her bir üzümle tek tek ilgileniyor, gelişim sürecini yakından takip ediyoruz. Önümüzdeki yıl meyve vermeye başlayacak olan bağımızı vatandaşlarımızla paylaşarak lezzetli üzüm tüketmelerini sağlayacağız. Asıl amacımız tarımsal üretimi her alanda teşvik etmektir. Özellikle ata tohumunu geliştirip gelecek nesillere aktarma konusunda büyük çaba gösteriyoruz.” dedi.
Keçiören Belediyesine ait üzüm bağında Hasan Dede, Hatun Parmağı, Alphonse, Klevli ve Çavuş türünden 5 çeşit üzüm yetiştiriliyor. 3 bin 500 köke yakın üzümün bulunduğu bağdan önümüzdeki yıl mahsul alınması bekleniyor.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi 2025’te Ziyaretçi Rekoru Kırdı
Lahana turşusu tok tutuyor!
Anoreksiya: Zayıflık takıntısı hayatı tehdit ediyor!
Bornova Kent Söyleşileri devam ediyor
Çankaya Ocak Ayında Kültür Sanatla Isınacak
İzmir’in projeleri için 21 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldı
Nevşehir Belediyesi “Kardan Adam Eğlencesi” Düzenleyecek
Büyükakın: “Şehrin kalbinde bir kültür alanı oluştu”
Seka Sanat, 2025’te 32 bin kişiyi ağırladı
Kıbrıslı iş insanı Özge Taşkar Falyalı'dan Yeşilçam’ın efsanesine zarif jest!