Kadın Hakları Menderes’te konuşuldu
Adım Adım Tarımda Dünya Markası Mustafakemalpaşa
06.12.2022 - Salı 10:00
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın “Tarımda Dünya Markası Mustafakemalpaşa” için başlattığı seferberlik meyvelerini vermeye devam ediyor. Verimli toprakların her karışının üretim, bereket ve katma değeri yüksek ürünlerle buluşması için başlatılan girişimler ve destekler sonucu bölgenin en büyük Tıbbi Aromatik Bitki İşleme Tesisi’de faaliyete başlamaya gün sayıyor.
Koşuboğazı Mahallesi’nde temelleri atılan Uludağ Agro Tıbbi Aromatik Bitki İşleme Tesisi tarımsal üretim ve ürün çeşitliliği yüksek olan Mustafakemalpaşa’ya vizyon olmak için yükseliyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK)’nun 55 hibe desteği ile kurulan tesis, hummalı bir çalışma ile mayıs ayında açılmayı hedefliyor. Yılın 12 ayı hizmet verecek olan tesis ilçede binlerce kişiye istihdam olacak.
Tarımsal kalkınma projeleriyle, örnek işlere imza atan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar döneminde hayata geçirilen Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, ilçede ki üreticilere katma değeri yüksek ürün çeşidi önererek hem yeni gelir kaynağı hemde ilçede ki ürün çeşitliliğini arttırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Tıbbi aromatik bitkiler sayesinde ilçede özellikle kadınlar için istihdam olan tıbbi aromatik bitkiler, artık pazar yeri sorunu yaşamadan temelleri atılan Uludağ Agro Tıbbi Aromatik Bitki İşletme Tesisi’nden dünya pazarına gönderilmeye hazırlanıyor. Mustafakemalpaşa Koşuboğazı Mahallesi’ne kurulan bu tesis sayesinde ilçe üreticilerinin tarımda dünya kapılarını aralaması hedefleniyor.
İlçe’ye vizyon katacağını dile getiren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ‘’Bursa’nın ilçeleri arasında en büyük yüz ölçümüne sahip, doğası ve verimli topraklarıyla ünlü bir ilçenin evladı, Belediye Başkanı olarak 100 yıllık belediye tarihinde bir ilk olarak Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz ile üreticilerimize destek olarak tarımda rekorlar kırdık. Uludağ Üniversite Meslek Yüksekokulu içerisinde ki Tıbbi Aromatik bahçemiz, toprak analizi desteğimiz ve özel eğitimlerimiz ile atıl arazileri değerlendirerek, ülke ekonomisine büyük katkı sağladık. Üreticilerimiz dışında kadın üreticilerimizin sayısı hızla artırarak kendilerine ek gelir kaynağı elde etmelerine yardımcı olduk. İlçemize kurulacak olan bu tesis sayesinde üreticilerimiz Pazar yeri sorunu yaşamadan, kısa bir şekilde doğal ürünleri, ilaç ve kozmetik sektörünün öncü firmalarına kolaylıkla pazarlayabilecekler. Kurulan bu entegre tesisin, ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. ’’ Açıklamasını yaptı.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Başkan Köymen, Maltepeli kadınların yazıp yönettikleri kısa film ve belgeseli izledi
Yapay Organlar Hastanın Yaşam Kalitesini Artırır, Sağlık Sistemini Güçlendirirse Devrim Yaratır
Sağlıklı bir yılbaşı gecesi mümkün
Mahmut Tuncer ve Ünlü İsimler Aynı Gecede Buluştu: Delen Ailesinden Görkemli Düğün
Sanatçı Emir Can İğrek, Üsküdar Tebessüm Kahvesi’ni Ziyaret Etti
Yuvamız İzmirli çocuklara yeni yıl sürprizi
Buca Belediyesi’nden engel tanımayan yeni yıl kutlaması
Nilüfer’de 2025’in birikimiyle 2026’ya: Ortak akıl, doğru yatırım
ASAT’tan Akdeniz Sanayi Sitesi bölgesine yeni kanalizasyon yatırımı
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde HSWIM Teknolojisi ile Kesintisiz Ağırlık Denetimi