SERAP ACAR 10 YIL SONRA MÜZİK DÜNYASINA DÖNÜYOR
DÇK, Koro Şefliği Masterclass'ının Yedincisini Alman Şef Georg Grün ile Düzenliyor.
21.01.2023 - Cumartesi 09:00
Devlet Çoksesli Korosu(DÇK) tarafından organize edilen 7. Walter Strauss Koro Şefliği Masterclass’ı, 22-28 Ocak 2023 tarihleri arasında CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da gerçekleştirilecek. Avrupa Koro Federasyonu tarafından tavsiye edilen etkinlik, bu sezon koro dünyasında isim yapmış Alman şef Georg Grün yönetiminde düzenlenecek.
Devlet Çoksesli Korosunun unutulmaz şefi Walter Strauss’a adanan koro şefliği masterclass’ı, internet üzerinden yapılan başvurular değerlendirilerek eğitime kabul edilen ülkemizin dört bir yanından ve Avrupa’dan gelen koro şefleri, şef adayları, müzik öğretmenleri ve öğrencilerini Ankara’da buluşturacak.
2016 yılında, ilk kez, Cemi’i Can Deliorman ve Burak Onur Erdem yönetiminde gerçekleştirilen masterclass, her yıl, Avrupa’nın önde gelen bir şefiyle düzenleniyor. Bugüne kadar, Paulo Lourenço(Portekiz), Lorenzo Donati(İtalya), Ragnar Rasmussen(Norveç), Josep Vila i Casanas(İspanya) ve Jan Schumacher(Almanya) gibi birçok değerli şefin konuk olduğu masterclass, şef adaylarına hem Avrupa koro camiasından önemli isimlerle şeflik teknikleri üzerine kendilerini geliştirme ortamı hem de profesyonel bir koro ile çalışma olanağı sunuyor.
Bu sezon yapılan başvurular arasından, dördü Türk, ikisi yabancı olmak üzere, altı şef adayı seçilerek aktif katılımcı, elli altı da gözlemci katılımcı olarak kabul edildi. Bu masterclass’la, başlangıcından bu yana kırk aktif katılımcı(altısı yurt dışından) ve 242 gözlemci katılımcıyla toplamda 282 katılımcıya ulaşılmış oldu.
Duayen Şef Georg Grün’ün koro şefliği masterclass’ını tamamlayan altı koro şef adayı, Devlet Çoksesli Korosunun vereceği 7.Walter Strauss Koro Şefliği Masterclass Kapanış Konserini yönetecek. 28 Ocak’ta saat 17:00’de ücretsiz olarak gerçekleştirilecek konsere tüm müzikseverler davet ediliyor.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Halil Ergün ile Gülşirin Şimşek’ten Sanat Dolu Buluşma
Organ Bağışına Müzik ile Destek
“4. Uluslararası Balkanlarda Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Sempozyumu” Konya Büyükşehir Ev Sahipliğinde Başladı
Doğanın Genç Kâşifleri Canik'te Buluştu: Canik Ekofest 15 Bin 768 Kişiyi Ağırladı
İnegöl Kitap Günleri Hafta Sonu 12 Muhteşem Yazarı Konuk Edecek
Osmangazi Kitap Fuarı’na İlgi Artarak Devam Ediyor
Kalekim, 2025’in ilk dokuz ayını 800 milyon TL net karla kapattı
Cumhuriyet Şiir Günleri TESAK’ta Başlıyor
İstasyon Mahallesi’ne Yeni Aile Sağlığı Merkezi Kazandırılıyor
Atatürk’e Armağan Şarkılar Konseri Geliri İstanbul Vakfı’na Bağışlanacak