Geleceğin müzisyenlerinden anlamlı konser
“Karanlıkta Kadınlar Sarı Görünür" Seyirci Karşısına Çıktı
19.03.2023 - Pazar 22:30
Karanlıkta Kadınlar Sarı Görünür; Tuğba Erdem’in oyunculuğu ve Balahan Gürel yönetmenliği ile 19 Mart Pazar günü Üsküdar Tekel Sahnesi’nde izleyici ile buluştu.
Amerikan erken dönem feminist edebiyatının en önemlilerinden Sarı Duvar Kâğıdı hikâyesinden ilhamla yola çıkarak yazılan özgün tiyatro eseri; Karanlıkta Kadınlar Sarı Görünür, 19 Mart Pazar günü ilk kez seyircinin karşısına çıktı.
Tek perdelik oyun, evresi tarafından “normalleştirilmeye” çalışılarak sürekli kısıtlamalara, psikolojik manipülasyonlara (gaslighting) maruz kalan genç bir kadını merkezine alıyor."Kadının çevresine kendini kanıtlama uğraşı sırasında yeni taşındıkları evdeki duvar kağıdında beklenmedik bir şey fark etmesi, seyirciye “Farklılık nedir? Uyum sağladığımız şeyler bizi tutsak edebilir mi?” ve “Karanlığa hapsolsak da burada kendimize umut dolu bir dünya yaratmayı başarabilir miyiz? gibi soruları sorduruyor.
Sıkıştığımız düzen ve kalıplardan özgürleşmeye dair bir çağrı niteliğinde olan “Karanlıkta Kadınlar Sarı Görünür” 12 Nisan Çarşamba günü Besa Sahne Cevahir’de, 15 Nisan Cumartesi günü Black Box Sahne Watergarden Performans Merkezi’nde ve 16 Nisan Pazar günü Kadıköy Boa Sahne’de sahnelenecek.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Kemer’de “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu seminer
Başkan Dedetaş, Din Görevlileri ile Kahvaltı Programında Buluştu
Nevşehir Belediyesi’nden Üç Aylar İçin Özel Program
Beyoğlu Sineması’nda Nostaljik Durak: İETT ve Sinema Buluşması
Yeni Yıl Festivali’nde Şarkılar Bursalıların İçini Isıttı
Yeme bozuklukları tedavisinde altın standart ekip çalışması!
Kartepe’de Tiyatro Şöleni
Kent Söyleşileri’ne ünlü yazar Ayşe Kulin konuk oldu
Nilüfer’de yeni yıl coşkusu başladı
Osmangazi’de Pırasa Hasadıyla Doğallık Sofralara Taşınıyor