Kordsa yeni teknik merkeziyle Endonezya'yı Asya Pasifik'in 'inovasyon üssü' yapacak
Mobilya ihracatçıları rekabetçiliğini korumak istiyor
10.06.2023 - Cumartesi 09:20
Türk mobilya sektörü rekabetçiliğini korumak için iş birliği ve adil ticaret koşullarının sağlanmasını istiyor.
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, Mobilya Çalışma Komitesi Başkanı Ahmet Müjdat Kemer, EİB Genel Sekreter Yardımcısı Serap Ünal, EİB Tarım 2 Şube Şefi İbrahim Demir, EİB Basın Danışmanı Mina Şen, ham MDF'yi işleyerek katma değerli hale getiren ve ülkemize katma değerli döviz sağlayan Türkiye’nin öncü firmalarından İzmir Yıldız Orman Ürünleri Venni’yi ziyaret ederek ihracattaki başarılarından dolayı plaket takdim ederek, sektörün sorunlarını konuştu.
Küresel mobilya sektöründe Türkiye’nin 11’inci sıradan 8’inci sıraya yükseldiğini hatırlatan Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, “Potansiyelimizi tamamen kullanabilmek için sektörümüzde işbirliği ve kümelenmenin olması gerekiyor. Ancak bu şekilde katma değerin daha yüksek noktaya getirilebileceğini düşünüyoruz. Bunun için güven ortamının tesis edilmesi gerekiyor. Hedefimiz 5 yıl içinde mobilya sektörünü dünyada ilk 5’e yükseltmek.” dedi.
Başkan Gürle, “Sadece ürünlerimizi satarken değil alırken de doğru iş birlikleriyle, adil ve eşit ticaretle önümüzün açılabileceğini düşünüyoruz. Dünyada Türk mobilyası markası algısının güçlü bir şekilde konumlandırılması, rekabetçiliğimizi kaybetmememiz ve Uzakdoğu gibi tehditlerden oluşan haksız rekabete karşı işbirliği yapmamız gerekiyor. Birliğimizce sektörümüzün büyüme yöntemlerini doğru bir şekilde belirlemek için neler yapmamız gerektiğini, hammaddeyle ilgili sektörde yaşanan sorunları sık sık firmalarımızla bir araya gelerek masaya yatırıyoruz.” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Nihan Akın, doğal güzelliği Mirabellix ile temsil ediyor!
Magazin Masaya Yatırılıyor! 2025'in Konuşulanları 50Fifty'de
Yerli ve Milli Adele Feyruz Barış Sahnede Fırtına Gibi
Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nden Yeni Yıl Sergisi
Martı, 2026’da Gelirde İki Katın Üzerinde Büyüme ve Pozitif FAVÖK Hedefliyor
Zeytinburnu Kitapçısı Buluşmaları’nda Aralık Ayı Konuğu Dr. Esra Oğuzhan Oldu!
Osmangazi’de Cengiz Aytmatov’un “Elveda Gülsarı” Eseri Kolektif Okumayla Ele Alındı
“Bir Halk Düşmanı” 100. Oyunuyla Tuzla’da Seyirciyle Buluştu
Martı, 2026’da Gelirde İki Katın Üzerinde
Başkan Altay 31 İlçedeki 220 Bin Çocuğa Şivlilik Mutluluğu Yaşattı