Konak’tan bayram dayanışması
Yenişehir KİGEM’in yıl sonu gösterileri hayran bıraktı
10.06.2024 - Pazartesi 12:59
Kursiyerlerin performanslarını vatandaşlarla birlikte izleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak, KİGEM aracılığıyla her yaştan vatandaşımıza sanatın çeşitli dallarında eğitim verme fırsatı sunuyoruz. Yaşamın her alanında eğitim bizim için vazgeçilmezdir.” dedi.
Yenişehir Belediyesi tarafından vatandaşlara kültür ve sanat eğitimi vermek amacıyla kurulan KİGEM’de; bağlama, bale, drama, gitar, halk oyunları, modern danslar, keman, piyano, resim, tiyatro ve yaratıcı yazarlık gibi alanlarda her yaştan vatandaşa eğitim veriliyor. Bu yıl bin 500 kişi eğitim alırken KİGEM’de bugüne kadar toplamda 6 bin 500 kişi eğitimlerini tamamladı. KİGEM’de yıl boyunca yeteneklerini öğrenerek keşfeden farklı yaş gruplarından kursiyerler, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde sahne aldı, izleyenleri hayran bıraktı. Her bir performansın büyük alkış aldığı gösterilerde geleceğin sanatçıları, yeteneklerini sergileyerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Başkan Özyiğit “KİGEM’in kapıları, sanatla ilgilenen ve kendini geliştirmek isteyen herkese açık.”
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, gösterilerin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugüne kadar 6 bin 500 kişi KİGEM’den mezun oldu ve bu yıl da bin 500 kursiyerimiz sanat yolculuklarına bir adım daha attı. Her bir kursiyerimizin gösterdiği azim ve çaba, bizleri daha da motive ediyor ve bu eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Onlar başardıkça biz gururlanıyoruz. KİGEM’in kapıları, sanatla ilgilenen ve kendini geliştirmek isteyen herkese açık.”
“Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımak istiyorsak, el ele vermemiz gerekiyor.”
Eğitim konusunda hayata geçirdikleri projenin Türkiye’ye örnek olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımız iyi yetişsin, bilimsel temellere dayalı yetişsin istiyoruz. Tabi ki iyi ahlaklı. Yenişehir’de Erken Çocukluk Gelişimi Projesi başlığı adı altında Türkiye’de ilk defa bir uygulama başlattık. Projemiz 0-3 yaş erken çocukluk eğitimi ile başlıyor, Marmara Üniversitesi ile birlikte yürütüyoruz. 3-6 yaşta iki Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM) kurduk. Modelimiz Türkiye’ye örnek oluyor. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki projemiz Ankara Çankaya’da da hayata geçiyor. Bu proje ülkemizin makûs talihini değiştirebilecek bir iştir. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, laik eğitim sistemine uygun bir eğitim modeli ile çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirmeliyiz. Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımak istiyorsak, el ele vermemiz gerekiyor.” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bursa’nın Asırlık Lezzetlerine Osmangazi’de Yolculuk Yaptılar
Oyun Yazımı Atölyesi Yeni Yazarlarını Arıyor
Başkan Savaş Kalaycı’dan Üç Aylar Mesajı
Başkan Köymen’den duayen sanatçıya ziyaret
Balçova’da Yeni Yıl Coşkusu: 10 Günlük Dev Festival Başlıyor!
Shell Türkiye, 16. Yol Emniyeti Konferansı’nda Dijital Dönüşüm ve Artan Riskler Öne Çıktı
Burhaniye’nin Tarihi, Kent Arşiviyle Geleceğe Taşınıyor
Yenişehir Belediyesinin Onur Konuğu, Prof. Dr. Ruşen Keleş oldu
AKKUYU NÜKLEER A.Ş., “Açık Kapı Günü 2025” Etkinliğinin Ev Sahipliğini Yapacak
Cem Karaca unutulmaz şarkıları ve anılarıyla hatırlandı