Ana Sayfa Yaşam 28 Haziran 2024 36 Görüntüleme

Başkan Ünsal vatandaşlarla buluştu, talepleri dinledi

Yoğun ilgiyle karşılanan Ünsal, hem talep ve önerileri dinledi hem de hizmetlerini anlattı. Özellikle temizlik konusunda yoğun çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Ünsal “Tertemiz bir kent için hepimize sorumluluk düşüyor, daha fazla duyarlılık bekliyoruz” dedi.

 

Karşıyaka Belediyesi, üçüncü Vatandaş Buluşmasını Zübeyde Hanım ve Latife Hanım mahallelerinde yaşayan yurttaşların katılımıyla İsmail Cem Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın bürokratları ile birlikte katıldığı buluşmada söz alan vatandaşlar istek, şikayet ve önerilerini iletti. Buluşmaya katılan çocuk ve gençler de beklentilerini dile getirerek buluşmaya katkı sundu.

 

“ŞEHRİMİZ HERKESİN DİLİNDE OLSUN İSTİYORUZ”

Buluşmaya gösterilen ilgiden, özellikle gençlerin katılımından memnuniyet duyduğu ifade eden Başkan Yıldız Ünsal “Taleplerinizin hepsine karşılık vermek için çaba harcıyoruz. Biz tüm çalışma arkadaşlarımızla bu işe baş koyduk. Şehrimiz herkesin dilinde olsun istiyoruz. Ama yurttaşlarımızdan da bazı konularda destek bekliyoruz. Özellikle temizlik konusunda başlattığımız kampanyada hepimize iş düşüyor. Kampanya dahilinde belirlediğimiz kuralları billboard, afiş, sosyal medya, resmi web sitesi üzerinden duyuruyoruz. Karşıyakalıların bu konuda duyarlılığını bekliyoruz. Bu kuralları işletmekte kararlıyız. Öte yandan maddi yaptırım da uygulayacağımızı hatırlatmak istiyorum” dedi.

 

“HER İSTEK BİZİM İÇİN DEĞERLİ”

İletilen tüm fikirlerin değerli olduğunu belirten Başkan Ünsal “Burada bize iletilen her şeyi detaylıca not alıyoruz. Sonra arkadaşlarımızla bu konular hakkında çalışıyoruz. Park, bahçe, temizlik, çöp, yol yapımı, ağaçlandırma gibi birçok alanda istekler iletildi. Bizim için her bir istek önemli, her biri değerli. Bizim yetki ve sorumluluk alanımızda olanları değerlendirip gerçekleştiriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü gibi farklı kurumların yetki ve sorumluluk alanında olanları da bildiriyoruz. Ancak bireysel başvuruların da yapılması bu noktada önemli. Çocuklarımız halı saha istediler. Bölgede çalışma yapıp uygunluğuna bakmamız gerekli. Sorumluluk duygusuyla park ve piknik alanlarında daha fazla çöp kutusu istediler, bu konuda da çalışmamızı yapacağız. Çocukların uyarısı daha etkili oluyor. Onlardan etrafa çöp atanları uyarmalarını bekliyoruz. Genç bir katılımcımızın robotik kodlama alanında bir takım oluşturulması, eğitimler düzenlenmesi konusundaki isteğinden mutluluk duyduk. Bu konuda da mutlaka çalışma yapacağız” diye konuştu.

 

“BAŞKANIMIZI AYAKTA ALKIŞLIYORUM”

Buluşmada söz alan katılımcılardan Halise Dar ise “Yeni döneminizde başarılar diliyorum. O kadar güzel şeyler yaptınız ki sizi tebrik ediyorum. Bu kadar insanın buraya toplanmasının nedeni sizsiniz. Böyle bir şeyi ilk defa görüyoruz. Bir kadın elinin değdiği belli. Siz halkın ayağınıza geldiniz. Halk sizin ayağınıza gelmedi. Bu nedenle teşekkür ediyorum. Halkın sorunları çok, başa çıkmak çok zor. Her şeyi belediye başkanından beklemeyelim, biraz da kendimiz yapalım. Akşam yiyorlar çekirdekleri, sabah işçi temizlesin diyorlar. Bu yanlış bir şey. Her şeyi belediye başkanından bekliyor ve suçluyorlar. Başkanımız o kadar güzel bir şey yaptı ki ayakta alkışlıyorum. Ceza gerekiyorsa ceza uygulaması da yapın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com