Ana Sayfa Yaşam 28 Haziran 2024 43 Görüntüleme

PepsiCo; Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ÇYS) sonuçlarına ilişkin 2023 ilerleme özetini yayınladı

2023 yılında bazı Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ÇYS) hedeflerine planlanandan önce ulaşan PepsiCo, yeni hedeflerini uygulamaya koyarak ve diğer konularda da güçlü bir ilerleme kaydederek yoluna devam ediyor. A’dan Z’ye ÇYS Konuları ve ÇYS Veri Merkezi’nin yer aldığı 2023 ÇYS Özeti, PepsiCo’nun uzun vadeli iş performansını ve dünyada yarattığı pozitif etkiyi artırmayı amaçlayan küresel dönüşüm programı pep+ hakkında ayrıntılı bir güncelleme sunuyor. 

PepsiCo Sürdürülebilirlikten Sorumlu Başkan Jim Andrew, raporla ilgili şunları söyledi: “Üç yıldır devam eden pep+ yolculuğumuzda, PepsiCo genelinde sağladığımız odaklanma sayesinde ESG hedeflerimizde önemli bir ilerleme kaydettik. İşlenmemiş plastik kullanımımız yıldan yıla azaldı ve toplam Kapsam 1, 2 ve 3 emisyonlarımız 2022’ye ve başlangıç yılımız olan 2015 yılına kıyasla azaldı. Tüm bunlar kutlanmaya değer olsa da, önümüzdeki yol, zorluklarla dolu olmaya devam edecek. Anlamlı bir etki yaratmak ve çabalarımıza odakladığımızdan emin olmak için nereye zaman ve kaynak ayırmamız gerektiğini değerlendirmeye devam ediyoruz. Diğer paydaşlarla güçlü ve stratejik ortaklıklar kurmak ve çığır açan teknolojileri benimseyip ölçeklendirmek stratejimizin merkezinde yer alıyor”.

Şirket, çok çeşitli yenilikler, stratejik yatırımlar, çığır açan ortaklıklar ve 318.000 küresel çalışanı tarafından yürütülen çok sayıda faaliyet aracılığıyla globalde şu sonuçları elde etti:

  • Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını bir önceki yıla göre %13, toplam Kapsam 1, 2 ve 3 emisyonlarını ise %5 azalttı,
  • Yenilenemeyen kaynaklardan elde edilen işlenmemiş plastik kullanımını bir önceki yıla göre %4 azalttı,
  • Küresel yenileyici tarım ayak izini iki kattan fazla artırarak 1.8 milyon dönümün üzerine çıkardı,
  • Yüksek su riskine sahip bölgelerdeki operasyonlarda su kullanım verimliliğinde 2015 baz yılına kıyasla, öngörülenden iki yıl önce %25 iyileşme kaydedildi,
  • 2006 yılından bu yana toplam 91 milyondan fazla kişiye ulaşarak, 10 milyondan fazla insanın güvenli suya erişimini sağladı,
  • Sodyumu azaltmak ve farklı gıda içerikleri sunmak için iki yeni hedef belirlendi: gıda hacmimizin %36’sı, bu yeni azaltım hedeflerindeki sodyum miktarına veya daha azına sahip ve 75 milyar porsiyon farklı gıda içeriğini tüketiciyle buluşturduk. 

 

Türkiye’de de 2023 yılında global hedefler doğrultusunda güçlü sonuçlar elde edildi:

  • 100% Sürdürülebilir patates ve mısır üretimi, yenileyici tarım uygulamalarında hızla ilerleme,
  • Manisa Biyometanizasyon tesisi ile doğalgaz ihtiyacının 30%’unu biyometan gazından karşılanması,
  • Tarsus fabrikamızda operasyonel olarak kullanılan suyun 69%’unun Berdan havzasına yeniden kazandırılması, 
  • Kapsam 1 ve 2 emisyonlarımızda 2015 yılına kıyasla 57% azaltım.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com