Ana Sayfa Yaşam 3 Temmuz 2024 23 Görüntüleme

Bornova’da korkutan orman yangını: Alevler bu kez Beşyol’dan yükseldi

Bornova Belediyesi tüm imkanlarıyla yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarına destek oldu. Evleri yangından etkilenen vatandaşlar Bornova Belediyesi’ne ait öğrenci yurtlarına yerleştirilirken, yaralı olarak kurtarılan Hayvanlar Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde tedavi altına alındı. Çalışmaları yerinde takip eden Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Soğutma çalışmaları bitene dek nöbette olacağız” dedi.

Bornova’nın kırsal mahallesi Beşyol’da Saat 13.37’de yükselen alevlere ilk etapta 6 uçak, 3 helikopter, 20 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer ile müdahale edildi. Yangın nedeniyle İzmir-Manisa Karayolu üzerindeki Sabuncubeli Tüneli tedbir amacıyla her iki yönde trafiğe kapatıldı ve sürücüler alternatif güzergahlara yönlendirildi. Bu durum, bölgede uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

Bornova Belediyesi tüm imkanlarını seferber etti

Bornova Belediyesi, yangının söndürülmesi ve kurtarma çalışmaları için tüm imkanlarını seferber etti. Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yerleşim alanlarına sıçrayan yangında Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerine destek verdi.

Başkan Eşki yangın bölgesinde

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de yangın bölgesine giderek söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Başkan Eşki, “Tek düşüncemiz can ve mal kaybı yaşanmadan yangının bir an önce söndürülmesi. Hepimiz bunun için mücadele ediyoruz. Tüm ekiplerimiz alanda. Evleri yangından etkilenen yurttaşlarımızı yurtlarımıza yerleştiriyoruz. Ambulanslarımız yangın bölgesinde’’ dedi. 

Can dostları güvenli ellerde

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün hayvanların tahliyesi için canla başla çalıştığını söyleyen Eşki, ‘’ Yaralı olarak kurtarılan keçi, koyun gibi çiftlik hayvanları ile kümes hayvanlarını Can Dostları Yerleşkemizde tedaviye aldık. Yangının kısa sürede kontrol altına alınacağını düşünüyoruz ama soğutma çalışmaları bitene dek gece de olsa nöbette olacağız” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com