Ana Sayfa Yaşam 4 Temmuz 2024 26 Görüntüleme

Migren Atakları Kadınları Daha Çok Etkiliyor!

Kadınlarda Daha Sık Görülüyor

Migren baş ağrısı bayanlarda erkeklere oranla daha sık görülür. Genellikle tek taraflı, zoknklayıcı, çok şiddetli baş ağrısı ile kendini gösterir. Bazı hastalarda ağrı öncesi ışık çakmaları, geçici görme kaybı, görüş alanında siyah noktalar olabilir. Migren tetikleyicileri migren hastalarının çağında büyük ve önem arz eder. 

Kafein Tüketimi Migreni Tetikliyor!

Özellikle alkol tüketimi, sigara kullanımı, stres, açlık, keskin kokular, uykusuzluk, hava değişimi, adet dönemleri, parlak ışıklar, açlık, fazla kafein tüketimi, lodos migren ataklarını tetiklemektedir. Ayrıca deniz ürünleri bazı meyveler ve kızarmış yağlı yiyeceklerde ağrıyı arttırır. 

Migren için tanı koydurucu spesifik bir test veya kan tahlili yoktur. Migren tanısı için özellikle ağrının 4 saatten uzun ve üç günden kısa sürmesi, ataklar halinde olmasıdır. 

Botox Tedavisi de Migrene Oldukça Etkili!

Migren tedavisinde amaç semptomların önüne geçmek, gelecek atakları azaltmak ve önlemektir. 

Son zamanlarda ilaç tedavisinin yanı sıra kronik migren olgularında botox tedavisi de oldukça etkilidir. 

Kişinin migren ağrısını hekim kontrolü olmaksızın kendi başına kontrol etmeye çalışması, kimi zaman farklı sonuçlara yol açabilir. Bunlardan bazıları aşırı ilaç kullanım sonucu baş ağrısı, yüksek doz ağrı kesicilere bağlı gastrit ve ülserdir. Ataklar tedavi edilmezse üç günden uzun süren migren ağrısı migren statusuna dönüşebilir. 

Migren tedavisinde ayrıca bol su içmek, düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, düzenli ve yeterli uyumak uzun süreli açlıktan kaçınmak çok önemlidir. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com