Ana Sayfa Kültür & Sanat 5 Temmuz 2024 60 Görüntüleme

Tepe Kurumsal Çözümler TEGV öğrencilerine özel tarih turu düzenledi

Çocukların büyük bir heyecan ve merakla takip ettikleri gezi için Tepe Kurumsal Çözümler Satış ve Pazarlama Direktörü İrem Sabuncu Yenson, “Aralarında ilk defa antik kent gören çocuklar vardı. Otomobil müzesi Key Museum’u ise hepsi ilk defa ziyaret etti. Çocuklar açısından eşsiz bir deneyim oldu” dedi.

Eğitim kurumlarında çocukların güvenliğini sağlayan Tepe Kurumsal Çözümler, düzenlediği bilgilendirici ve hayal dünyasını zenginleştirici gezilere bir yenisini daha ekledi. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala çocuklara karne hediyesi olarak düzenlenen son etkinlikte TEGV İzmir Çiğli şubesi öğrencileri ile birlikte Efes Antik Kenti ve Key Museum gezildi.

Tepe Kurumsal Çözümler, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile beraber sene boyunca düzenlediği etkinliklerde çocuklarla beraber müzeler ve tarihi alanları ziyaret ederek onlara eğlenceli bir gün hediye etmenin yanı sıra, bakış açılarının gelişmesine de katkı sağlamayı hedefliyor.  

Çocuklar gün boyunca tarihin içinde gezintiye çıktı

Anadolu antik tarihinin en önemli yapıları arasında bulunan, tarihi tunç çağlarına dayanan, Hitit, Roma, Bizans gibi önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan Efes Antik Kenti, öğrenciler tarafından oldukça ilgi gördü. Tarih sevgisi ve merakının oluşmasına destek olması hedeflenen gezide, çocukların döneme ilişkin soruları yanıtlandı. 

Etkinliğin ikinci durağı ise Key Museum oldu. Türkiye’nin en kapsamlı klasik otomobil ve motosiklet müzesi olan Key Museum’da çocuklar, 1886 yılında üretilen ilk otomobilden günümüze kadar olan otomobillerin gelişim yolcuğuna tanıklık etti. 

“Otomobillerin tarihteki serüveni çocukları heyecanlandırdı”

TEGV öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdikleri gezilere dair gözlemlerini paylaşan Tepe Kurumsal Çözümler Satış ve Pazarlama Direktörü İrem Sabuncu Yenson, “Efes Antik Kenti gezisi çocuklar açısından eşsiz bir deneyim oldu. Bolca soru sordular ve gördükleri her noktayı öğrenmek istediler. Key Museum’u ise tüm öğrenciler ilk defa ziyaret etti. Otomobillerin tarihteki serüveni çocukları heyecanlandırdı. Onların merakı, heyecanı ve enerjisi; ne kadar doğru bir projede olduğumuzu bize bir kez daha gösterdi. Önümüzdeki dönemde de öğrencilerle bir arada olmayı sürdüreceğiz.”    

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com