Ana Sayfa Yaşam 19 Eylül 2024 61 Görüntüleme

Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetim Şirketi ve Mada Girişim Sermayesi Türkiye’nin büyüyen Ahşap ve Yapı Ürünleri şirketi ORKA Banyo’ya birlikte yatırım yaptı.

1992 yılında ORKA Ahşap ve Yapı Ürünleri San. A.Ş. olarak inşaat malzemeleri satışı amacıyla başladığı yolculuğuna 1994 yılından itibaren pazardaki ihtiyaçlar doğrultusunda daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla sadece banyo mobilyası alanında uzmanlaşarak devam eden ORKA Banyo, her bütçeye ve her mekâna uygun tasarımları ile banyo dolapları başta olmak üzere banyo aksesuarlarını da içeren ürün gamı ile yaşam alanları şekillendiriyor. 

Çeyrek asrı aşkın süredir faaliyet gösterdiği banyo mobilyaları sektöründe, ileri teknolojisini ve yenilikçi tasarım gücünü, profesyonel işçilik ve yıllara dayanan tecrübesi ile birleştirerek müşterilerine çevre dostu, estetik, işlevsel, kaliteli ve hızlı çözümler sunuyor. 

Tüketiminin neredeyse tamamını güneş enerjisi ile karşılayan ve Düzce’de 100.000 m2 açık alan ve 50.000 m2 kapalı alana sahip fabrikada üretime devam eden şirketin alt markaları arasında River, BonitoBagno ve Orka Plus bulunurken 2024 yılında bir diğer markaları nob.’ un tasarımları, dünyaca ünlü  A’Design Award tasarım ödülü aldı. 

Yurt içinde 30 yıldır sektör lideri olarak 10 milyon evde, dünya çapında 85 ülkede tüketicisi ile buluşan ORKA Banyo, tüm Türkiye’de 81 ilde 450’den fazla satış noktası ile her gün marka bilinirliğini ve pazar payını artırarak büyümeye devam ediyor. 

Vizyonu uluslararası pazarda tercih edilen bir banyo markası olmak olan ORKA Banyo, gelirinin %40’a yakınını ihracat pazarından sağlarken; uluslararası mobilya markaları için de üretim gerçekleştirmekte. 

Maxis ve MADA yatırımları ile uluslararası pazar pozisyonunu güçlendirmeyi hedefleyen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, “Uzun yıllardır farklı alanlarda yatırımlar yapmış, büyüme ve uluslararası ortaklıklar anlamında önemli başarılara imza atmış Yalçındağ Aile ofisi Girişim Sermayesi ve İş Bankası Grubu’nda girişim sermayesi yatırımları gerçekleştiren Maxis Girişim Sermayesi ile birlikte uzun soluklu bir yola çıkmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu imza ile birlikte hedefimiz 120 ülkeye erişmek”

İmza töreninde konuşan Maxis Genel Müdürü Özgür Temel “Türkiye’de farklı yatırım temalarında başarılı uygulama örneklerini gerçekleştirmek suretiyle yatırımcıların aldıkları riske uygun getiri beklentilerine cevap vermeyi hedefliyoruz. ORKA Banyo’nun hedeflerimize uyumlu bir yatırım fırsatı sunduğuna ve gelecekte ulaşabileceği büyüme potansiyeline inanıyoruz. Ayrıca uluslararası büyüme konusunda başarılı örnekler ile ülkemize değer katan Yalçındağ Aile ofisi Mada Girişim Sermayesi ile birlikte yatırım yapmak ORKA Banyo’nun hedeflerine daha hızlı erişmesine fırsat sağlayacaktır.” dedi. 

MADA Girişim Sermayesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ise “Aile ofisimizin yatırım stratejisinde çalışma kültürümüze uygun, doğru ortaklarla büyüyen iş alanlarına girmek var. Özellikle uluslararası büyüme hedefi olan Türk şirketlerine öncelik veriyoruz. Ortaklarımızla birlikte, ülkemizden uluslararası bilinirliği yüksek bir markayı yaratacağımıza inanıyoruz. Aynı şekilde çalışmaktan her daim memnuniyet ve güven duyduğumuz İş Bankası Grubu’nun bir parçası olan ve girişim sermayesi yatırımları gerçekleştiren Maxis ile bu yatırımı gerçekleştiriyor olmak ayrıca heyecan verici. ORKA Banyo alımı esnasında birlikte çalışma şeklimiz Maxis ile gelecekte başka yatırımlara da girebileceğimizi işaret etti. Hepimize hayırlı olsun” diyerek imza attı. 

 

Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. (“Maxis”)

 İş Bankası Grubu bünyesinde 2017 yılında kurulan Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş (Maxis), çağdaş standartlarda sürdürülebilir ve kurumsal bir iş modeliyle, uzun vadeli perspektife sahip nitelikli yatırımcıları büyüme potansiyeline sahip girişim şirketleri ile bir araya getirerek girişim sermayesi yatırım fonları oluşturmayı ve yönetmeyi amaç edinmiştir. Hem yatırımcılar hem de yatırım gerçekleştirilen şirketler için değer yaratan ve Türkiye’nin en tecrübeli yatırım ekiplerinden birine sahip olan Maxis, farklı temalara sahip erken ve büyüme aşamasındaki 11 fonu kurmuş ve yönetmektedir. 400 milyon ABD doları’nın üzerindeki portföy büyüklüğü ile Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak için çalışmalarını sürdüren Maxis, girişim şirketlerinin sürdürülebilir hızlı büyümesine ve kurumsallaşmasına sağlayacağı yönetim katkısı ile kalıcı değer oluşturmayı hedeflemektedir. 

MADA Girişim Sermayesi “MADA”

MADA, 2018 yılından bu yana Yalçındağ ailesinin girişim sermayesi ve gayrimenkul yatırımlarını yönetmektedir.  Gerek ülkemizde gerekse farklı coğrafyalarda değer yaratan “büyüme” odaklı orta ölçekli şirketler ve sektörlerde yatırımları bulunmaktadır. MADA, yerel şirketleri uluslararası faaliyet gösteren şirketlere dönüştürürken teknolojiyi odak noktasında tutarak büyüme stratejisini gerçekleştirmektedir. MADA’nın bugüne kadar yatırım yaptığı şirketler arasında yakın zamanda Warner Discovery’e satılan BluTV, fintech uygulaması Ortak, Türkiye’nin en büyük co-working space hizmeti veren Kolektif House, bütünleşik iletişim platformu VimeSoft, teknolojisiyle esnek müşteri hizmetleri sunan Champs, sağlık turizminde Hop.Health, produksiyon alanında MAY Productions, SAGA ve Curious Gremlin ve Gayrımenkul Yatırımları bulunmaktadır. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com