Ana Sayfa Kültür & Sanat 5 Ekim 2024 41 Görüntüleme

DenizBank’ın ana destekçisi olduğu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 2024-2025 Konser sezonunu açtı

DenizBank’ın ana destekçiliğini üstlendiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın 2024-2025 Konser sezonu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri ismiyle 4 Ekim’de açıldı. 

 

İlk performans, “Orkestranın Ankara’ya Gelişinin ve Cumhurbaşkanlığı Adını Alışının 100. Yılı Özel Konseri” adıyla, şef Cemi’i Can Deliorman yönetiminde, görkemli bir repertuvarla gerçekleşti.

 

Konserde, Rusya Federasyonu Onur Sanatçısı unvanı olan duayen piyano sanatçısı Nikolai Lugansky, Sergei Rachmaninoff’un en önemli eserlerinden 2 Numaralı Piyano Konçertosu’nu orkestrası eşliğinde seslendirdi. Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından soprano Görkem Ezgi Yıldırım ve mezzosoprano Ezgi Karakaya, Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı tenor Bülent Bezdüz, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı bariton Caner Akgün’ün de solist sanatçı olarak katıldığı konserde, Burak Onur Erdem’in şefliğinde çalışmalarını sürdüren Ankara Devlet Çoksesli Korosu ile CSO, Ludwig van Beethoven’ın 9. Senfonisi’nin son bölümünü birlikte sanatseverler ile buluşturdu.

 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Ankara’ya gelerek Cumhurbaşkanlığı Makamının ismi ile onurlandırılmasının 100’üncü yılına özel olarak gerçekleştirilen açılış konserinde, Hasan Uçarsu’nun CSO’nun 100’üncü yılına ithafen bestelediği 100. Yıl Türküsü, Sergei Rachmaninoff, Ferit Tüzün ve Ludwig van Beethoven’a ait eserlerden oluşan repertuvar Ankaralı müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com