Ana Sayfa Kültür & Sanat 8 Ekim 2024 44 Görüntüleme

DenizBank Cumhuriyetimizin 100. Yılı Konseri’ni Atatürk’ün sevdiği eserlerle İzmir’de düzenledi

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile Cumhuriyetimizin yetiştirdiği değerli şef ve sanatçıların Atatürk’ün sevdiği eserleri seslendirdiği konsere, İzmir’in iş ve sanat dünyası büyük ilgi gösterdi. Banka, Konserleri geçen yıl Ankara’nın kültür sanat merkezi CSO Ada’da başlatmıştı. 

 

 

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’in ev sahipliğinde gerçekleşen konserde; şef Oğuzhan Balcı yönetiminde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, keman virtüözü Cihat Aşkın, tenor Şenol Talınlı, soprano Burcu Hancıbas bariton Teyfik Rodos, Atahan Dinç, Mina İrican ve dans sanatçıları Büşra Ay ile Oliver Spence sahne aldı

 

Atatürk’ün çok sesli müziği Türkiye’de yaygınlaştırmak hedefinin yansıması olan, bu topraklardan çıkan Türk valsleri ve tangolarının çok sesli versiyonları, marşlar, en sevdiği türküler, en sevdiği opera olan Tosca ve Ege türkülerinden oluşan program, Serhan Bali’nin anlatımıyla seyirci ile buluştu. 

 

“Cumhuriyeti ve kazanımlarını nice yıllar daha da ileri götürmek için çalışıyoruz”

 

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, gecede yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “İzmir, tam bağımsızlık mücadelemizin taçlandığı kentimiz; Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bizlere hediyesi ve emanetimiz. DenizBank olarak bizim için de ayrı bir önemi var. Çünkü henüz 5 yaşında genç bir banka iken, tarım bankacılığına ilk adım attığımız kent. Bundan 101 yıl önce yokluk koşullarında kurulmuş, çok genç bir Cumhuriyetiz. Ancak gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında birçok alanda binlerce yıllık medeniyetleri yakaladık. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; çoğu okuryazar olmayan, Kurtuluş Savaşı sonrası nüfusu 13 milyona gerilemiş, tamamına yakını köy kökenli bir toplumu nasıl dönüştürdüğünü hepimiz biliyoruz. Bizler, böyle kıymetli bir mirası omuzlarımızda taşıyoruz. O nedenle de Cumhuriyeti ve kazanımlarını nice yıllar daha da ileri götürmek ve medeniyetin gelişimine katkı sağlamak için ne kadar çabalasak az! Bu akşam da, bu 100 yıllık eserin taşıyıcıları olan, her biri birbirinden kıymetli sanatçılarımız sahnedeler. Konserimizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, gönülden teşekkür ediyorum” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com