Ana Sayfa Yaşam 8 Ekim 2024 41 Görüntüleme

Veliefendi Hipodromu’nda Atlar Serebral Palsi İçin Dörtnala Koştu

Gebelik, doğum veya bebeklik döneminde yaşanan travmalardan kaynaklı olarak beynin gelişimini tamamlayamaması sebebiyle oluşan fiziksel engellilik durumu olan Serebral Palsi odağında teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim desteği sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, her yıl dünya üzerinde 100 ülkede 450’den fazla sivil toplum kuruluşunun desteklediği 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü’nde toplumda bu engel durumuna ilişkin bilinç oluşturmak amacıyla farkındalık çalışmaları yürütüyor.

Serebral Palsi Farkındalık Koşusu

Dünya genelinde 17 milyon engelli bireyin mücadele ettiği Serebral Palsi’ye dikkat çekmek amacıyla Vakıf ve Türkiye Jokey Kulübü iş birliği yaptı. 6 Ekim Pazar Günü, Veliefendi Hipodromu’nda “Serebral Palsi Farkındalık Koşusu” düzenlendi. 

Yarış sonrasında kazanan atın ilgilisine plaket takdim eden Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin “Her yıl Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü’nde çok yönlü farkındalık çalışmaları yürütüyoruz. Farklı hedef gruplarına odaklanarak kamuoyunda geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor ve aileleri bu konuda bilinçlendirerek erken tanı ve doğru tedaviyle buluşan çocukların yaşam konforunun artırılabileceği mesajını veriyoruz. Bu kapsamda ülkemizde at yarış ve yetiştiriciliğinin gelişmesine yönelik faaliyetler yürüten Türkiye Jokey Kulübü ile bir araya geldik İhtiyaca göre sıklıkla başvurduğumuz hipoterapi (at destekli terapi) serebral palsili bireylerin tedavi süreçlerine olumlu yönde katkı sağlıyor. Dolayısıyla bu iş birliği bizim için çok kıymetli. Kulüp yönetimine, asil üyelere ve tüm destekçilere toplumsal farkındalığa sundukları katkılar için teşekkür ederiz” dedi.

Çok Yönlü Farkındalık Çalışmaları

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın 6 Ekim kapsamında Farkındalık Yaratmak İçin #MilyonlarcaNedenVar” ve #eşsizCP sloganlarıyla yürüttüğü “yeşil ışık yak”“logonu yeşil yap” ve “yeşil giy” çağrısına kurumsal ve bireysel gönüllülerden de destek geldi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Eskişehir Masal Şatosu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Maltepe Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Binası, İzmir Saat Kulesi ve İGA Kulesi 6 Ekim’de yeşil ışık yaktı; Galataport, Modyo TV, Vaga TV, İstinye Park, Akasya, Trump Towers, Akmerkez, Akbatı, Palladium, Aqua Florya ve İGA dijital ekranlarında Serebral Palsi ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Sanat camiasının duyarlı isimleri doğum günü kampanyaları ve sosyal medya paylaşımları ile farkındalık hareketine katkı sağladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com