Ana Sayfa Yaşam 15 Ekim 2024 36 Görüntüleme

Emirates, 48 Milyon Dolarlık Eğitim Programı ile Mürettebatını A350 Seferlerine Hazırlıyor

Dünyanın en büyük havayollarından biri olan Emirates, uzun zamandır beklenen Airbus A350’lerini filosuna katmadan önce hem pilot hem de kabin ekibi eğitimini desteklemek için son teknoloji ekipman ve sistemlere yaklaşık 48 milyon ABD doları tutarında bir yatırım gerçekleştirdi.

Eğitim merkezinde, yenilikçi pilot destek sistemleri (PSS) ile entegre üç tam uçuş simülatörü, sabit tabanlı bir eğitim cihazı, bir kabin acil durum tahliye eğitmeni ve bir kapı eğitmeni bulunuyor. Bu yatırım, havayolunun mürettebat eğitiminde en üst standartlara ve mükemmelliğe ulaşma taahhüdünü yansıtıyor.

Sektörde bir ilk olan pilot destek sistemleri (PSS), eğitim deneyimini optimize etmek amacıyla tamamen Emirates tarafından kendi bünyesinde tasarlanılarak geliştirildi. PSS, pilotların brifing aşamasında, tamamen sürükleyici bir ortamda bir uçuş planı oluşturmak da dahil olmak üzere interaktif bir kokpit kurulumu gerçekleştirmelerine olanak tanıyor. Kursiyerler eğitimlerine devam etmek için simülatörün içine girdiklerinde kurulum yeniden yükleniyor. PSS’in bilgilendirme modu, eğitmene kayıtlı oturumu geri oynatarak mürettebatın performansını gözden geçirme imkânı sağlıyor.

Havayolunun ilk A350 tam uçuş simülatörü, Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı’ndan (EASA) bu tür simülatörler için en yüksek olan D seviyesindeki yeterlilik sertifikasını aldı. İlk yeterlilik, simülasyon endüstrisinde bir başka dikkate değer başarı olan sıfır bulgu ile elde edildi. İleri teknoloji, yalnızca eğitim verimliliğini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda pilotlara sorunsuz operasyonlar için gerekli becerileri güvenle öğrenme yetkinliği kazandırıyor.

Emirates, A350 filosu için 3 adet tam uçuş simülatörü sipariş etti. İkinci A350 simülatörü şu anda kabul aşamasında ve Kasım ayında EASA onayı alması bekleniyor.

A350 sabit tabanlı eğitim cihazı, görsel ve işitsel sistemler kullanarak eğitim seanslarını olabildiğince gerçekçi hale getirmek için kokpiti taklit ediyor.

Emirates Uçuş Eğitimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Kaptan Bader Al Marzooqi konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “İnovasyona öncülük etmek, Emirates’in DNA’sının özünde yer alıyor ve bu da yeni satın aldığımız A350 eğitim ekipmanlarımızda ve yılın ilerleyen dönemlerinde açılacak olan gelişmiş pilot eğitim tesisimizde kendini gösteriyor. Şu anda pilot eğitim kapasitemizi %54 oranında artırma potansiyeline sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. Yeni simülatörlere ve sistemlere yaptığımız yatırımlar sayesinde pilotlarımız ve kabin ekibimiz her türlü operasyonel zorluğun üstesinden güvenli ve yetkin bir şekilde gelebilecek donanıma, eğitime ve yüksek özgüvene sahip hale geldi.”

Havacılığın Geleceğini Şekillendiriyor

Emirates şu ana kadar yaklaşık 30 pilot ve 820 kabin ekibi üyesini eğitti. Kasım ayı sonu itibariyle, 50’den fazla pilot, A350’nin hizmete girmesinden önce tam uçuş simülatörlerindeki eğitimlerini tamamlamış olacak. Emirates’in pilotları ve kabin ekibi, özel olarak tasarlanmış ortamlarda son derece deneyimli eğitmenler tarafından havayolu içinde verilen sağlam ve kanıta dayalı bir eğitim alıyor.

Emirates, ayrıca IATA ve Airbus ile iş birliği yaparak, A350 için yetkinlik temelli bir eğitim ve değerlendirme programı sunacağını da duyurmuştu.

Geleceğin Filosu

Bir sonraki büyüme döneminde Emirates, genişleme hedefleri doğrultusunda uçuş ağına yeni rotalar eklemek ve mevcut rotalarına daha iyi hizmet vermek için esneklik sağlayacak olan 65 adet A350 ve 205 adet 777X tipi uçağı filosuna katmayı planlıyor.

Ultra Modern Pilot Eğitim Tesisi

Emirates, gelişmiş pilot eğitim tesisini bu yıl içinde açmaya hazırlanıyor. 63,318 metrekarelik tesis, A350 ve Boeing 777X uçakları için 6 adet tam uçuş simülatörü kapasitesine sahip olacak. Emirates pilotları, havayolunun pilot eğitim tesisleri genelinde, yılda 130.000’den fazla eğitim saati kapasitesi sunan 17 tam uçuş simülatörü ile uçuş becerilerini geliştirebilecekler.

Emirates, pilot işe alım çalışmalarını da hızlandırıyor. Emirates’in seçkin havacılar topluluğuna katılmak isteyen adaylar, 16 Ekim’deki çevrim içi bilgilendirme oturumuna bu web sitesini ziyaret ederek kayıt yaptırabiliyorlar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com