Ana Sayfa Kültür & Sanat 15 Ekim 2024 40 Görüntüleme

Mersin’in en renkli ve eğlenceli festivali 19-20 Ekim’de yapılacak

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü iş birliğiyle bu yıl 6.’sı düzenlenecek Uluslararası Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali, 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Festival kapsamında kurulacak stantlardan elde edilen kiralama gelirinin tamamı ise deprem bölgesine aktarılacak. 

Geleneksel hale gelen ve bu yıl uluslararası boyut kazanan Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festival kapsamında, sanatçılar iki gün boyunca birbirinden güzel performanslarını Mersinliler için sergileyecek. Karnaval havasında geçecek festivalde müzisyenler, ressamlar, dans grupları ve performans sanatçıları yer alacak. Festivalin gerçekleşeceği Kushimoto Sokağı, 18 Ekim Cuma günü saat 19.30’dan 20 Ekim Pazar günü saat 23.00’e kadar araç trafiğine kapalı olacak, böylece festivale gelen ziyaretçilere rahat ve keyifli bir ortam sunulacak. 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tüm Mersinlileri 6. Uluslararası Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali’ne davet ederek şunları söyledi: “Mersin gibi çok yönlü ve renkli bir şehir için bu festival büyük bir anlam taşıyor. Müzisyenlerin, ressamların, dans gruplarının ve performans sanatçılarının etkileyici gösterileriyle dolu harika bir festival vatandaşlarımızı bekliyor. Tüm hemşehrilerimizi, bu eşsiz sanat etkinliğinde bir araya gelmeye, sanatın gücünü paylaşmaya davet ediyorum.” 

Festival, dayanışma ve sanatın buluştuğu bir organizasyon olarak sosyal sorumluluk bilinciyle ön plana çıkacak. Festivalin en önemli unsurlarından biri, etkinlik boyunca kurulan stantlardan elde edilen kiralama gelirinin tamamının deprem bölgesine aktarılacak olması. Bu şekilde sanatın iyileştirici gücü sadece Mersin’de değil, zor günler geçiren depremzedeler için de umut olacak. Konu ile ilgili konuşan Mersin Rotary Kulübü Başkanı Emre Kargın, “ Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da festivalde kurulacak stantların gelirlerinin tamamı bağışlanacak. Daha önce stantların gelirleri kız çocuklarına burs olarak aktarılmış ve ayrıca okulların ihtiyaçlarına ayrılmıştı. Bu yıl deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için bir destek sunacağız. Mersin Rotary Kulübü olarak 6 Şubat depremlerinin ikinci gününde İskenderun’a çadırlar kurduk.  Deprem bölgesinde kreşler oluşturduk. Hastane için röntgen cihazı temin ettik. Öğrencilerimize yurt ve barınma konusunda desteklerimiz var. Bu yıl da elde edilecek gelirin tamamı sosyal sorumluluk projelerinde kullanılacak.” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com