Kültür ve Sanatla Gelişen Kahramankazan
Nur Sürer, “Mukadderat” filminin hikayesini anlattı
12.01.2025 - Pazar 13:12Antalya Film Festivali'nde en iyi film ödülünü kazanan “Mukadderat” filminin başrol oyuncusu Nur Sürer ile filmin yönetmeni ve yapımcısı, Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği “Bir Yönetmen, Bir Söyleşi” etkinliğinde Bursalı sanatseverlerle buluştu.
Önce Mukadderat filmini izleyen sanatseverler ardından düzenlenen söyleşide filmin hikayesini dinledi.
Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği “Bir Yönetmen, Bir Söyleşi” etkinliğine bu ay Mukadderat filmi ve ekibi konuk oldu.
Filmin yönetmeni Nadim Güç, başrol oyuncusu Nur Sürer ve yapımcı Rodi Kayım'ın katılımıyla “Mukadderat” filminin özel gösterimi gerçekleştirildi. Konak Kültürevi'nde düzenlenen etkinliğe, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı. Eşini kaybettikten sonra yalnız kalma korkusuyla yeniden evlenmek isteyen, ailesinin ve çevrenin tüm tepkilerine rağmen ticarete atılan Sultan'ın hikayesini anlatan film, ilgiyle izlendi.
Film gösteriminin ardından düzenlenen söyleşide konuşan başrol oyuncusu Nur Sürer, Bursalı olduğunu hatırlatarak, Nilüfer'in sosyal ve sanatsal etkinlikleriyle tüm Bursa'ya örnek olduğunu belirtti. “Mukadderat” filmindeki karakteri ile bağ kurduğunu ifade eden Sürer, “Sultan karakterini çok sevdim. Bu filmin büyük bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Bağımsız bir filmin Türkiye’de başarı elde ettiğini görmek çok güzel” dedi.
İlk sinema filmi deneyimini “Mukadderat” ile yaşayan yönetmen Nadim Güç ise, filmin senaryosunun gerçek bir hikayeden esinlendiğini açıkladı. Güç, “Senaristimiz Erdi Işık'ın annesi, filmimizin geçtiği Kastamonu Cide'de ilk pansiyon işleten kadınlardan biri. Senaristimiz de Sultan rolünü Nur Sürer'i düşünerek yazdı. Onun gücü ve varlığı bu filme çok şey kattı” diye konuştu.
Yapımcı Rodi Kayım ise bağımsız sinemanın önemine değinerek, “Bağımsız filmlerin getirisi çok düşük. Ancak bağımsız sinemayı yaşatmalıyız. Filmlere ilgi olursa biz de daha çok seyirciye daha fazla film üretme hevesine sahip oluruz” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, sanatçılara günün anısına hediye verdi. Başkan Şadi Özdemir, sanatçıların topluma hizmet ettiğini belirterek, katılımları için Nur Sürer, Nadim Güç ve Rodi Kayım’a teşekkür etti.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Z Kuşağının Gözbebeği Ayşe Kök, 2025’e Damgasını Vurdu
Acıbadem, TotalEnergies AFCON 2025’in Resmi Sağlık Tedarikçisi Oldu
REV Yalı Buluşmaları’nda Hande Kazanova 2026 öngörülerini paylaştı
Usta İsimler TÜYAP'ta Buluştu: Serpil Çakmaklı ve Halil Ergün, İhsan Taş'ı Yalnız Bırakmadı
100 Yüze İmza ve Söyleşi Programında Aralık Ayı Konuğu Haluk Oral Oldu!
Nihan Akın, doğal güzelliği Mirabellix ile temsil ediyor!
Magazin Masaya Yatırılıyor! 2025'in Konuşulanları 50Fifty'de
Yerli ve Milli Adele Feyruz Barış Sahnede Fırtına Gibi
Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nden Yeni Yıl Sergisi
Martı, 2026’da Gelirde İki Katın Üzerinde Büyüme ve Pozitif FAVÖK Hedefliyor