Nilüfer’de Howard S. Becker konuşuldu
Antalya Piyano Festivali’nde Büyükyıldırım rüzgarı
11.12.2025 - Perşembe 12:11
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 25’incisini düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında ünlü piyanist Barış Büyükyıldırım sahne aldı. Büyükyıldırım, çaldığı birbirinden değerli eserlerle, dinleyenleri klasik müziğin büyülü dünyasında yolculuğa çıkardı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 25’inci kez müzikseverlerle buluşan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, tüm hızıyla sürüyor. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleşen konserde, klasik müziğin usta isimlerinden piyanist Barış Büyükyıldırım’ın dört farklı dönemden ve dört farklı ruh halinden izler taşıyan etkileyici performansına tanıklık etti.
KLASİK MÜZİK ŞÖLENİ
Koncerto boyunca Georg Friedrich Händel, Franz Liszt ve Terry Riley gibi klasik müziğin önemli bestecilerinin eserleri Büyükyıldırım’ın yorumuyla sahnede yeniden hayat buldu. Barış Büyükyıldırım, performansından önce eserlerle ilgili paylaştığı kısa bilgilerle dinleyicilerin müziğe daha yakından bağlanmasını sağladı.
MÜZİKSEVERLER UNUTULMAZ BİR AKŞAM YAŞADI
Konserde, tekrar eden bir bas üzerine kurulu varyasyon biçimi olan Chaconne, dramatik karakteriyle öne çıkan Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen ve minimalist yaklaşımıyla dikkat çeken Keyboard Study 1 gibi seçkin eserler de yer aldı. Büyükyıldırım’ın güçlü tekniği ve sahne hâkimiyeti, izleyicilere unutulmaz bir müzik deneyimi sundu. Antalyalılar, piyanonun mistik ve etkileyici dünyasıyla bütünleşen bu özel gecede klasik müziğe doydu. Konserin sonunda ise ANSET Genel Müdürü Vahdet Narin, ünlü sanatçı Barış Büyükyıldırım’a plaket ve çiçek takdim etti.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Öfkeyi doğrudan tetikleyen yeni dijital tuzak: Rage Bait
Üsküdar’da “Tiyatro Buluşmaları” Kapsamında Ünlü İsimlerle Söyleşi Gerçekleşecek
Nilüfer’de Howard S. Becker konuşuldu
Antalya Piyano Festivali’nde Büyükyıldırım rüzgarı
Nilüfer Belediyesi Karagöz ustası Şinasi Çelikol’u ağırladı
“Üç Jokerli Konken” Berlin’de sahne alıyor
Tasarruf sahibi her 5 kişiden 1’i hisse senedi, borsa veya fonları tercih ediyor
KOSKİ ve KOP Arasında Kuyularda Enerji Tasarrufu İçin İşbirliği
Vodafone FreeZone, Yeni Dünyasıyla Gençlere Kazandırmaya Devam Ediyor
Kışın en büyük tehlikesi kapalı alanlar