Şişecam, dünyanın ilk antimikrobiyal kaplamalı cam kupasını tüm sağlık çalışanlarına hediye edecek
Yataş Grup 2020 Yılını 170 Milyon TL Net Kar ile Kapattı
13.03.2021 - Cumartesi 09:202020 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Yataş Grup, net karını bir önceki yıla göre yüzde 97 artırarak 170 milyon TL rakamını yakaladı.
Pandemi dönemini fırsata çevirerek yatırımlarını ve sürdürülebilir büyümesini sürdürmeyi başaran Yataş Grup, 2020 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Yataş Grup, 2020’de 170 milyon TL net kâr elde ederek 2019 yılına göre kârını yüzde 97 artırdı. Şirketin 2020 yılı FAVÖK’ü (faiz, amortisman ve vergi öncesi kar) bir önceki yıla göre yüzde 73 artarak 297 milyon TL oldu. 2020 yılı net satış gelirleri yüzde 50 büyüme göstererek 1,75 Milyar TL olarak gerçekleşti.
Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın, şunları söyledi: “2020 yılının ilk çeyreğinde yüzde 40 büyüdük. Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından alınan önlemler neticesinde mağazalarımızın bir süre kapalı kalması satışlarımızı etkiledi, biz de alternatif satış kanallarına yöneldik. Yataş Bedding markamızın online satışları mevcuttu, buna ek olarak telefonla sipariş dönemi başlattık. Enza Home için de aynı imkânı sunduk. Yurtdışı satış ağımızı güçlendirmeye de devam ettik, Enza Home ve Yataş Bedding markalarıyla yurtdışındaki satış noktamızı 96’ya ulaştırdık. Cironun yüzde 7’si olan ihracatımızı pandemi döneminde yüzde 10’a ulaştırdık. 2021’de istikrarlı büyümeye ve mağaza ağımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Yılsonuna kadar yurtiçinde 200 mağaza, yurtdışında ise 100 satış noktası daha açmayı hedefliyoruz.”
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Bayındır’da Ocak Ayı Kültür ve Sanat Rüzgârıyla Geçecek
Başkan Çerçioğlu Sökeli Çocukları Tiyatro ile Buluşturdu
Şehir Tiyatroları Sömestir Tatilinde Perdelerini Çocuklar İçin Açıyor
İnegöl Belediyesi’nden Otizm Farkındalığını Arttıran Seminer
İBB Şehir Tiyatroları’nda Bu Hafta (7-11 Ocak 2026)
Üretim Gücünü Artıran Yeni Yatırım
Osmangazi’den Kültür ve Gençliğe Tam Destek
Çocuklar, Dünya Kuş Günü’nde doğayı keşfetti
BAKSM 2026’ya Güçlü Bir Başlangıç Yaptı
Hayat Finans, Biz Kart ile ‘aile bankacılığında’ yeni bir dönemi başlatıyor