Başkan Taban İnegöl’ün Kültür Sanat Ekibiyle İftarda Buluştu
Mengen; Ya İstikrar Sağlanmalı Ya Ücretler Artırılmalıdır!
21.04.2022 - Perşembe 08:30
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Kocaali ilçesinde okulları ziyaret ederek eğitim çalışanları ile bir araya geldiler.
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Mengen Kocaali’de yaptığı açıklamada; Bugün Kocaali’de görev yapan eğitim çalışanlarımızla birlikteydik. Birçok konuda istişarelerde bulunduk. Özellikle alım gücünün düşmesi, 3600 ek gösterge, Öğretmenlik Meslek Kanunu, Kariyer basamakları ve örgütlü gücün önemine değindik. Eğitim çalışanlarımızın sorunlarını yerinde dinledik, görüş, düşünce ve önerilerini aldık dedi.
Mengen; maaşlara yansıyan zam oranını ilk ayda aşan enflasyon gerçeğine ve hayatın pahalılaşmasına çare üretilmesi çağrısında bulunarak, “Enflasyonist ortamda ya eşel mobil devreye girmeli ya da bir an önce enflasyonun düşmesi sağlanmalıdır. Ekonomideki dalgalanmaların, akaryakıt, enerji ve gıda fiyatlarındaki artışın şu an sadece ülkemizin değil, birçok ülkenin sorunu olduğunu biliyoruz. Gıda fiyatları, hayat pahalılığı normal seyrini aşmış, emekçinin, sabit gelirlinin telaşını artırmıştır. Her zaman söylediğimiz gibi, bir kez daha söylüyoruz. Sabit gelirli çalışan için en iyi zam, sıfır ya da çok düşük enflasyon ile piyasa istikrarıdır; ya istikrar sağlanmalı ya da ücretler artırılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Enflasyonun sadece rakamsal bir veri olmaktan çıktığını, bütün kesimlerin bizzat odak noktası hâline geldiğini kaydeden Mengen, “Önceliğimiz, enflasyonun durdurulması, enflasyona dair atılacak adımların kapsamının genişletilmesi, enflasyonla mücadelede topyekûn kararlı bir duruş ortaya konulması, eşel mobil sistemi gibi ek tedbirler alınarak alım gücünün korunması, başta kamu görevlileri ve sabit gelirliler olmak üzere çalışanların enflasyona ezdirilmemesidir” şeklinde konuştu.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Şehir Tiyatroları Atatürk’ü “Merhaba Çocuk” Oyunuyla Anıyor
Üreten kadınlar, güçlü yarınlar
Suudi Arabistan, WTM 2025’te Turizmde Büyüme Planlarını Paylaştı
‘Karaoğlan’ 19. yılında Güzelbahçe’de Anıldı
BBKT 2025–2026 Sezonu Eğitim Çalışmaları Başladı
Mamografi, MR’dan bir adım önde
Başkan Demir'den Barcelona'daki fuarda 'Smart Torbalı' mesaisi!
İstilacı Su Sümbülleri Hatay’da Sürdürülebilir Toplumsal ve Ekonomik Faydaya Dönüşüyor
10 Bölümden Oluşan Belgesel Seri ‘Inside: Kayıp Eşya Bürosu’, 6 Kasım Perşembe 21.00’de National Geographic Ekranlarında Başlıyor!
Çocuklar Yeteneklerini Bu Atölyede Keşfediyor