‘Siyah ve Beyaz’ AKSM’de Sanatseverlerle Buluştu
“Benim Gözümden Dünya” temasıyla düzenlenen 41. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda kazananlar belli oldu
16.05.2022 - Pazartesi 10:40
1981 yılından bu yana aralıksız düzenlenen ve bu sene sürdürülebilirlik vurgusu yaparak “Benim Gözümden Dünya” temasıyla çocukları hayallerindeki dünyayı resmetmeye çağıran 41. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın kazananları belirlendi.
Pınar tarafından çocukların sanatsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 41 yıldır aralıksız düzenlenen Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’na bu yıl Türkiye’nin 7 bölgesi, Özel eğitim ve uygulama okulları ile Almanya, Azerbaycan, K.K.T.C. ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden toplam 9.105 başvuru alındı. Yarışmanın asil ve yedek kazanan eserleri, jürinin gerçekleştirdiği değerlendirmenin ardından belirlendi. Ödül almaya hak kazanan minik ressamlar 16 Haziran 2022 tarihinde Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Ödül Töreninde bir araya gelecek.
İdil Yiğitbaşı: “Bu yıl çocuklarda çevre bilincini artırmayı hedefledik”
Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’na katılan tüm çocukları kutlayan Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı; “Pınar olarak resim sanatının çocukların hayal güçlerinin gelişiminde en önemli etkenlerden biri olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle, sürdürülebilirlik hedeflerimizden yola çıkarak belirlediğimiz “Benim Gözümden Dünya” teması çerçevesinde çocuklarımızın dünyayı nasıl gördüklerini ya da nasıl bir dünya görmek istediklerini öğrenmek istedik. Anlıyoruz ki çocuklarımız daha sevgi dolu, çevreyle barışık ve huzurlu bir dünyada yaşamak istiyor. Bu doğrultuda Pınar olarak kendi payımıza düşen sürdürülebilirlik adımlarını atmaya devam edeceğiz, belirlediğimiz hedeflerimize ulaşarak çocuklarımıza arzuladıkları gibi bir dünya bırakmak için çalışacağız” dedi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yeni hikaye İBİ: UZAY GÖREVİ’nin teaser’ı yayında
Aşkın ateşiyle, sanata dönen kumaşlar: 'Chaleshe Simurgh' ve 'IT’S ME' İstanbul'da ilk kez sergilendi
Ela Excellence Resort Belek, WTM London 2026’da global sahnede
Sağlıklı dişlerin temelini ebeveynler atıyor!
Sürdürülebilir moda toplumsal bir dönüşüm
Aile Şirketlerinde Yeni Nesil Liderlik İçin Harekete Geçti
Ekran Bağımlılığına Karşı Üniversite Öğrencilerinden Proje
Özgültekin; “Ayvalık, Ege’nin ilk “Karbon Nötr” turizm destinasyonu olabilir.”
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nden Ücretsiz Sergi Turu
EÜTF’den 17 Kasım Dünya Prematüre Gününde “Prematüre Bebekler ve Müzik” etkinliği