ILO ve UNICEF: Sosyal koruma çocuk işçiliğinin azaltılmasına katkıda bulunuyor
‘’Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’’ oyunu ayakta alkışlandı
20.05.2022 - Cuma 07:30
İSKEM (İzmir Sanat Kültür Eğitim Merkezi) sanatçılarının hazırladığı ‘’Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’’ Belgesel Müzikli oyunu ayakta alkışlandı.
İSKEM ve Karşıyaka Belediyesi tarafından Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Kültür Merkezinde sahnelenen ’Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’’ Belgesel Müzikli oyunda Kurtuluş Savaşı’nda kullanılan dürbün, fotoğraf makinası, kırbaç, şamdan, tablo gibi tarihi eserler kullanıldı.
Ahmet Gürel ve Feruz Bozaslan’ın kaleme aldığı ‘’Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’’ kitabından İSEM Başkanı İsmail Erkan tarafından derlenerek sahnelendi. Oyun Mustafa Kemal’in, 09 Eylül 1922’de İzmir’e gelişi, Yunan kuvvetlerinin şehri terk etmeden önce Kral Konstantinos ve daha sonra İplikçizade Köşkünde Mustafa Kemal’in konaklamasını, Zübeyde Hanımın tedavisi, Latife Hanımla tanışması ve evlenmesini anlatan oyunda 12 kez Karşıyaka’ya gelişi sahnelendi. İSKEM sanatçıları tarafından şarkılar seslendirildi.
Tarihi olaylar kronolojik sırayla İplikçizade Köşkü, Uşakizade Konağı, Latife Hanım Köşkü, Kız Muallim Mektebi, Karşıyaka Spor Kulübü, Çankaya Köşkü ve Konak Hükümet Konağında, canlandırmalarla devam eden oyunda, Falay ve Altay ailelerinin yüz yıldan fazladır muhafaza ettiği tarihi eserler kullanıldı.
İsmail Erkan’nın derlediği ve koordinatörlüğü yaptığı oyunun yönetmenliğini Ali Soner Günüç üstlenirken, proje koordinatörlüğünü Feruz Bozaslan proje danışmanlığını ise Ahmet Gürel ve Zafer Falay yaptı. İSEM sanatçılarının usta tiyatroculara taş çıkartırcasına oynadıkları oyun, salonu dolduranlar tarafından sık sık ayakta alkışlandı.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
D vitamini takviyesi almadan önce iki kez düşünün
Horonun Ritmiyle Adrenalin Buluştu
Osmangazi Kitap Fuarı tüm hızıyla devam ediyor
Rıfat Ilgaz’ın Öksüz Civciv’i çocukların karikatürlerinde hayat buldu
Özgür Mumcu Nilüfer’de okurlarıyla buluştu
Şule Aydın ile “Tımarhaneden Haber Var” Bakırköy’deydi
Karabağlar Belediyesi ile ara tatil dolu dolu geçecek
Bağcılar’da Nurullah Genç Etüt Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı
Binlerce Karşıyakalı “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturacak
Kültürpark'ta rengarenk buluşma