Bayraklı Belediyesinden 6 bin kişiye hasta nakil hizmeti
Büyükşehir, öğrencilere Antalya'yı gezdiriyor
25.05.2022 - Çarşamba 11:30
Antalya Büyükşehir Belediyesi, lise ve ortaokul öğrencilerine Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtarak, kentlilik bilinci oluşturuyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı, Antalya’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin çocuklara ve gençlere tanıtılarak sahip olunan değerleri göstermek amacıyla çeşitli geziler düzenliyor. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Demre, Akseki ve İbradı’dan gelen ortaokul öğrencilerine yönelik Kaleiçi gezisi düzenlendi. Öğrenciler Yivli Minare, Saat Kalesi, Hadriyanus Kapısı, Kesik Minare, Kırk Merdivenler, eski Antalya evleri gibi Antalya’nın eşsiz tarihi hakkında bilgilendirildi. Antalya Oyuncak Müzesi’ni de gezen öğrencilerin Kaleiçi gezisi Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.
TARİHİ MEKANLARI GÖRDÜLER
Daha sonra ise antik kentleri görme ve gezme imkanı olmayan öğrencelere yönelik Perge, Aspendos ve Manavgat Şelalesi gezisi gerçekleştirildi. Kepez Şehit Ömer Dikmen Lisesi öğrencilerinin katılımıyla yapılan gezide öğrenciler, Perge ve Aspendos Antik Kentini gezerek Antalya’nın tarihi mekanlarını tanıma fırsatı yakaladı. Gezi, öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı. Bu tür etkinliklerle çocuklar ve gençlere kentin tanıtılarak kentlilik bilincinin oluşturulması hedefleniyor.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yaşam Kartalı Projesi ile kalp durmasında erken şoklama hedefleniyor
Kartepe’de Kandil Bereketi Evlere Taşındı
Başkan Köymen, Maltepeli kadınların yazıp yönettikleri kısa film ve belgeseli izledi
Yapay Organlar Hastanın Yaşam Kalitesini Artırır, Sağlık Sistemini Güçlendirirse Devrim Yaratır
Sağlıklı bir yılbaşı gecesi mümkün
Mahmut Tuncer ve Ünlü İsimler Aynı Gecede Buluştu: Delen Ailesinden Görkemli Düğün
Sanatçı Emir Can İğrek, Üsküdar Tebessüm Kahvesi’ni Ziyaret Etti
Yuvamız İzmirli çocuklara yeni yıl sürprizi
Buca Belediyesi’nden engel tanımayan yeni yıl kutlaması
Nilüfer’de 2025’in birikimiyle 2026’ya: Ortak akıl, doğru yatırım