Her 10 Çalışandan 8'i Yılbaşını Evinde Geçirecek
Dünya Kupası'nın Şampiyon Yemekleri Belli Oldu
20.12.2022 - Salı 09:40
İtalya turnuvada yoktu ama yemekleri sofralardaydı
Dünyanın en büyük organizasyonları arasında yer alan ve bu sene Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nın coşkusunu evlerinde yaşayanların yemek tercihleri, Yemeksepeti tarafından açıklandı. Sipariş istatistikleri, maçların evlerde kalabalık izlendiği sonucunu ortaya çıkardı.
Türkiye’nin hızlı ticaret platformu Yemeksepeti, Katar 2022 Dünya Kupası’nın yemek istatistiklerinden yola çıkarak turnuvanın şampiyon yemek ve menülerini ortaya çıkardı. Dünya Kupası organizasyonunun klasik takımlarından İtalya’nın yokluğu sahalarda hissedilirken, sofralarda İtalyan esintisi hakim oldu.
Pizza menülerinin büyük ilgi gördüğü turnuva boyunca ayrıca hamburger menüleri ve dürüm çeşitleri de sipariş sayısı olarak öne çıktı.
Büyük karışık pizzalara ilgi arttı
Dünya Kupası maçlarının oynandığı saatlerde Yemeksepeti’nden en çok verilen menü siparişlerinde pizzalar öne çıkarken, tür olarak karışık pizzaların tercih edildiği görüldü. İlk oynanan maç olan Katar-Ekvador karşılaşmasında ve Brezilya-Hırvatistan maçında ise hamburger menüleri ilk sıralarda yer aldı.
Finalin sürprizi: Hamburger Menü
Pazar akşamı gerçekleşen Arjantin-Fransa final karşılaşmasında ise pizza, burger, lahmacun ile tavuk dürüm ve çiğ köfte dürüm en iyiler arasında yer alırken, pizzalar yoğun ilgi gördü. Hamburger ise en çok sipariş edilen menü olarak kayda geçti.
Maçlar evlerde kalabalık izlendi
Maç saatlerinde gerçekleşen siparişlerde pizza boyutları ise 2022 yılının geneline göre farklılık gösterdi. Yıl genelinde büyük pizzaların oranı %30’larda iken, Dünya kupası maçlarında bu oran %38’leri buldu. Küçük ve orta boy pizzalar yerine büyük boy pizzaların tercih edilmesi, maçların evlerde kalabalık izlendiği sonucunu ortaya çıkardı.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Halil Ergün ile Gülşirin Şimşek’ten Sanat Dolu Buluşma
Organ Bağışına Müzik ile Destek
“4. Uluslararası Balkanlarda Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Sempozyumu” Konya Büyükşehir Ev Sahipliğinde Başladı
Doğanın Genç Kâşifleri Canik'te Buluştu: Canik Ekofest 15 Bin 768 Kişiyi Ağırladı
İnegöl Kitap Günleri Hafta Sonu 12 Muhteşem Yazarı Konuk Edecek
Osmangazi Kitap Fuarı’na İlgi Artarak Devam Ediyor
Kalekim, 2025’in ilk dokuz ayını 800 milyon TL net karla kapattı
Cumhuriyet Şiir Günleri TESAK’ta Başlıyor
İstasyon Mahallesi’ne Yeni Aile Sağlığı Merkezi Kazandırılıyor
Atatürk’e Armağan Şarkılar Konseri Geliri İstanbul Vakfı’na Bağışlanacak