DÇK, Koro Şefliği Masterclass'ının Yedincisini Alman Şef Georg Grün ile Düzenliyor.
'Çocukların Film Kulübü' başlıyor
21.01.2023 - Cumartesi 09:00
Sinemayı sevdirmek ve geleceğin sinemacılarını yetiştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Bornova Belediyesi Film Ofisi (BBFO), 11-12 ve 13 yaş arası çocuklara yönelik Film Kulübü etkinliği düzenliyor. Yarıyıl tatili etkinliği olarak gerçekleşecek çalışmada minik Bornovalılar, film izlemenin keyfini yaşarken kısa film yapma tekniklerini de öğrenecek.
‘Çocukların Film Kulübü’ başlığıyla düzenlenen etkinlik Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Katılımcılar, 25-26-27 Ocak ve 1-2-3 Şubat 2023 tarihlerinde iki grup olarak yapılacak çalışmada, günde iki saat olmak üzere 3 gün boyunca kendi yaş gruplarına yönelik filmler izleyerek bu filmlerin değerlendirmelerini yapacak. Kamera kullanmayı, green screen ve stop motion gibi tekniklerle kısa film çekmeyi öğrenecek.
Geleceğin Sinemacıları
Çocukların kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla etkinliği hazırladıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Günümüz dijital dünyasında çocuklarımızı doğru yerlere yönlendirmemiz gerekiyor. Bu düşünce ile teknoloji ve sanatın iç içe olduğu sinema dünyasını çocuklarımıza tanıtmak istedik. Film Ofisimizin yaptığı çalışmalar bu alanda gizli kalmış yeteneklerin ortaya çıkması ve geleceğin sinemacılarının yetişmesi açısından çok değerli” dedi.
BBFO
Faaliyetlerini 2011 yılından beri sürdüren Bornova Belediyesi Film Ofisi, kurulduğundan bugüne verdiği teorik ve pratik eğitimlerle, katılımcıların kendi projelerini hayata geçirerek izleyici buluşmalarını sağlıyor. Sektörden ağırladığı konuklarla görüntü, ses, kurgu gibi konularda atölye çalışmaları, film çözümleme etkinlikleri düzenliyor.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Halil Ergün ile Gülşirin Şimşek’ten Sanat Dolu Buluşma
Organ Bağışına Müzik ile Destek
“4. Uluslararası Balkanlarda Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Sempozyumu” Konya Büyükşehir Ev Sahipliğinde Başladı
Doğanın Genç Kâşifleri Canik'te Buluştu: Canik Ekofest 15 Bin 768 Kişiyi Ağırladı
İnegöl Kitap Günleri Hafta Sonu 12 Muhteşem Yazarı Konuk Edecek
Osmangazi Kitap Fuarı’na İlgi Artarak Devam Ediyor
Kalekim, 2025’in ilk dokuz ayını 800 milyon TL net karla kapattı
Cumhuriyet Şiir Günleri TESAK’ta Başlıyor
İstasyon Mahallesi’ne Yeni Aile Sağlığı Merkezi Kazandırılıyor
Atatürk’e Armağan Şarkılar Konseri Geliri İstanbul Vakfı’na Bağışlanacak