Zyxel Networks'te stratejik üst düzey atama
Biotrend Ezine Biyokütle Enerji Santrali Bir Sonraki Fazda!
10.04.2023 - Pazartesi 10:52
Biotrend Ezine Biyokütle Enerji Santrali’nin ikinci fazın kabulüyle toplam ulaşılan işletme gücü 19,213 MWm / 18,782 MWe’e ulaştı.
Biotrend Enerji, bugün ülke genelinde 11’i entegre atık yönetimi, 1’i katı yakıt hazırlama, 6’sı BES ve 1’i sera olmak üzere 19 tesiste faaliyet gösteriyor. 31 Mart günü Ezine Biyokütle Enerji (Endüstriyel odun dışındaki orman ürünleri-doğrudan yakma) Santrali’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı EİGM tarafından 18,183 MWm / 17,782 MWe kapasiteli 2. fazının kabulü yapılarak toplam ulaşılan işletme gücü 19,213 MWm / 18,782 MWe ulaştı.
Biotrend Enerji CEO’su Özgür Umut Eroğlu: “Ezine Biyokütle Enerji Santrali 2. fazın kabulü, işletme gücümüzü artırdı.”
Türkiye’nin iklimi ve coğrafi konumu açısından alternatif enerji alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Biotrend Enerji CEO’su Özgür Umut Eroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Biotrend Ezine Biyokütle Enerji Santrali’nde, hammadde olarak kullanılan ve yakılarak enerji elde edilen tamamı orman atıklarından oluşan atık miktarı yılda 270bin ton. Ezine Tesisi’nin 2. fazın kabulü, işletme gücümüzü 117 MWe'ye ulaştırdı. Türkiye genelindeki yatırımlarımıza ve yurtdışı hedeflerimiz için de proje geliştirme ekiplerimizle çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.“şeklinde konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Diyetisyen Sümeyra Gözüm Uyarıyor: Hangi Vücut Tipi Daha Riskli? Elma Mı, Armut Mu?
Bir Şampanya Üreticisinden 2026 Reçetesi: Kalite Her Zaman, Kutlama Kararında
İzmir Yılın Enleri Ödülleri görkemli bir geceyle sahiplerini buldu
Düden Şelalesi 900 bin ziyaretçi ağırladı
Başkan Topaloğlu engelli bireylerin yeni yılını kutladı
Maltepe’de kültür- sanat kurslarıyla sanat her kesime ulaşıyor
Minik Öğrenciler Başkan Çerçioğlu’nun Çalışmaları ile Tiyatroyla Buluştu
Gölcük’te Yeni Evlenecek Çiftler Bu Fuar Sizin İçin
ASAT’tan Alanya’ya 330 milyon TL’lik içme suyu yatırımı
Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Yeni Yıl Heyecanı