Aile Sezonu Zirvede Kapattı!
Aras Bulut İynemli, Türkiye Vodafone Vakfı “Yarını Kodlayanlar" Projesi İçin Kahramanmaraş'ta Çocuklarla Buluştu
31.05.2023 - Çarşamba 12:50
Aras Bulut İynemli, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle yürütülen “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta kurulan konteyner teknoloji sınıfı ve gezici eğitim çadırında depremzede çocuklarla bir araya geldi. Sevilen oyuncu, çocuklarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Vodafone’un reklam yüzü Aras Bulut İynemli, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin ortaklaşa başlattığı “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta kurulan konteyner teknoloji sınıfının açılışına katıldı. İynemli ayrıca, ilk ziyaretini Kahramanmaraş Kadıoğlu Çiftliği İlkokulu’na yapan gezici eğitim çadırında da çocuklarla bir araya geldi. Sevilen oyuncu, depremzede çocuklarla bol bol sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
İynemli, “Yaşadığımız büyük afetin yaralarını hep birlikte saracağız. Hem bireysel hem de kurumsal olarak yapabileceğimiz çok şey var. Özellikle depremzede çocuklarımızın geleceğe umutla bakmalarını sağlamamız çok önemli. ‘Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek’ projesinin afet bölgesindeki çocuklarımızın hayatında önemli bir renk, geleceğe yönelik hayallerinde önemli bir basamak olacağına inanıyorum. Bu projeyi gönülden destekliyorum” dedi.
Toplam 100 bin çocuğa ulaşılacak
“Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesiyle, afet bölgesindeki çocukların eğitimine katkı sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında bölgede 4 konteyner teknoloji sınıfı kurulacak. Ayrıca, bir gezici eğitim çadırı da afetten etkilenen 11 ildeki köy, çadır kent ve konteyner kentleri ziyaret edecek. Konteyner sınıflar ve gezici eğitim çadırında, 7-14 yaş arası çocuklar için müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenecek; oyun terapisiyle psikososyal destek sağlanacak. Projeyle, toplam 100 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Nevşehir Belediyesi Sinema Etkinliği Düzenledi
Kemer’de yılbaşı etkinlikleri
Geçmişin izleri sanatla buluşturuldu
Üsküdar’da "İsmet İnönü’yü Üç Kuşak İnönü Ailesi Anlatıyor" Paneli Gerçekleşti
Büyükakın’dan Aşık Veysel Anı Evi müjdesi
Osmangazi’de Çizik Grubu Festivale Renk Kattı
Zihni besinler değil, alışkanlıklar güçlendiriyor!
Büyükşehir ödünç kitap sistemiyle okuma kültürünü geliştiriyor
Yenişehir’de “Yeni Bir Şehir Kurmak” Söyleşisi
Nilüfer’de yaşlılar yeni yılı coşkuyla karşıladı