Minik ellerden minik kalplere
Bergama UNESCO'ya girişinin 9. yılını uçurtmalarla kutladı
10.06.2023 - Cumartesi 11:31
Tarihi şehir Bergama'nın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girişinin 9. yıl dönümü Asklepion Sağlık Yurdu'nda, düzenlenen Uçurtma Şenliği ile kutlandı.
Asklepion, İnsanlığa Miras Çocuklara Emanet Bergama 3. Uçurtma Şenliği'nde renkli görüntülere sahne oldu. Tören ardından uçurtmalarını havalandıran çocuklar, aileleri ile birlikte gönüllerince eğlendiler.
BAŞKAN KOŞTU; "TARİHİ ŞEHRİMİZİ ADINA YAKIŞIR HALE GETİRECEĞİZ"
Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla birlikte Bergama'mızın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girişinin 9. yıl dönümünde keyifli anlar geçirmenin, uçurtmalarımızla gökyüzünü rengarenk boyamanın hazzını yaşadık. Bergama'mızın tarihine sahip çıkmaya, vizyon projelerimizle kadim şehrimizi hak ettiği noktaya getirmeye kararlıyız" dedi.
ALAN BAŞKANI DR. ATABERK; "ÇALIŞMALARIMIZIN ODAĞINDA HEP ÇOCUKLARIMIZ VAR"
UNESCO Bergama Alan Başkanlığı'nın yaptığı bütün çalışmalarda gençleri ve çocukları odak noktasına aldığını söyleyen UNESCO Bergama Alan Başkanı Dr. Emre Ataberk, "Geleceğimizin Teminatı, Kültürel Mirasımızın Gelecekteki Koruyucuları olan çocuklarımızın Dünya Miras Alanında zaman geçirmesi ve aileleri ile anılar biriktirmesi Kültürel Miras Farkındalığı oluşturulması açısından oldukça önemlidir. Bugünün çocukları, yarının büyükleri olarak Kültürel Mirasına sahip çıkacaklardır" dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Kemer’de yılbaşı coşkusu musiki dinletisiyle başladı
Netflix, Başrollerinde Charlize Theron ve Taron Egerton’ı Buluşturan Yeni Filmi "APEX"in Tanıtım Fragmanını Paylaştı
Barışın Kenti Mudanya’da İnönü Anması
Selçuklu’da Tatlı Bi’ Telaş Başladı
Sinema Akşamında “Kardeş Takımı 2” Filminde Buluşuyoruz
Üsküdar’da "İsmet İnönü Anma Programı" Düzenlenecek
Milli Şef İnönü Konak’ta doğduğu evde anıldı
Mehmet Akif Ersoy Vefatının 89. Yılında Gölcük’te anıldı
Yeni yıl, yenilenmeye dair umut ve hareket enerjisi taşıyor
Büyükşehir, Mevlana’yı sema ile yad etti