İftarda yemek süresi en az 15 dakika olmalı! Ramazanda zayıflama değil, kilo alma olasılığı daha yüksek!
Ahmet Kaya, Sürgün Yıllarıyla Sinemada "İki Gözüm Ahmet: Sürgün"
18.03.2024 - Pazartesi 12:01
Türkiye'nin en sevilen sanatçılarından Ahmet Kaya'nın hayatı X Yapım tarafından beyazperdeye taşınıyor. Türkiye'den ayrılıp Paris'te yaşadığı yıllardan esinlenerek çekilen, Gani Rüzgar Şavata’nın yönettiği, “İki Gözüm Ahmet: Sürgün" filmi 5 Nisan Cuma günü vizyon yolculuğuna başlıyor. Başrolünde Özgür Tüzer’in yer aldığı filmden yeni afiş izleyicilerin beğenisine sunuldu.
X Yapım tarafından çekilen kendine özgü sesi, derin şarkı sözleri, samimi tarzıyla ölümünden sonra da şarkıları dillerden düşmeyen Ahmet Kaya’nın hayatını anlatan “İki Gözüm Ahmet: Sürgün” filmi 5 Nisan Cuma günü vizyona giriyor. Filmden yeni afiş yayınlandı.
Hayatı boyunca şarkılarıyla adalet, özgürlük ve insan hakları gibi evrensel değerler için mücadele veren sanatçının Türkiye'de yaşadığı zorlu süreçlerin ardından Paris'te geçirdiği sürgün yıllarındaki duygusal hesaplaşmaların portresini sunan “İki Gözüm Ahmet: Sürgün”ün yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata üstleniyor. Ahmet Kaya rolünde, filmdeki şarkıları da seslendiren Özgür Tüzer bulunuyor.
Filmin afişi, Liberta Design reklam ajansı kurucusu Fatih Yılmaz ve ekibi tarafından tasarlandı. Fatih Yılmaz afişte Ahmet Kaya'nın hüznünü yansıtmayı amaçladıklarını belirtirken, Eyfel Kulesi'nin siluetini kullanarak da filmin Paris'te geçtiği atmosferi vurgulamak istediklerini ifade etti.
“İki Gözüm Ahmet: Sürgün” filminin oyuncu kadrosunda Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Ruhi Sarı, Metin Yıldız, Yelda Reynaud, Ekin Nakkaş gibi başarılı isimler yer alıyor. Film, CGV Mars Dağıtım aracılığıyla tüm Türkiye’de 5 Nisan’da vizyona girecek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
İnegöl Belediyesi’nden Dünya Diyabet Gününe Özel Seminer
Macar yetkililerden alınan izin, santral inşasında yeni bir aşamanın önünü açıyor
Borusan Grubu Yönetiminde Bayrak Değişimi
Narlıdere’de Esnafın İhtiyaçları Yerinde Tespit Ediliyor
Nevşehir ve Pforzheim Kardeşliğinde 25. Yıla Özel Kültürel Buluşma
Diyabet Haftasına Özel Farkındalık Semineri
Yurdusar Tarım Makinaları’na Almanya’da Büyük İlgi
Sağlıklı böbrekler için çocukluktan önlem alınmalı!
Türkiye’de her 7 çocuktan biri akran zorbalığına maruz kalıyor!
Sağlıklı Toplum Sağlıklı Gölcük Mahalleleri Karış Karış Geziyor