Torbalı Belediyesi, Kurtuluş'un 102. yılı onuruna düzenlediği Güz Etkinlikleri kapsamında muhteşem bir finale imza attı
TEB, uluslararası piyasalarda 2024 yılının üçüncü ihracını başarıyla gerçekleştirdi
08.09.2024 - Pazar 14:35
Bu ihraç, TEB’in ocak ayında gerçekleştirdiği 400 milyon dolar tutarındaki tahvil ihracı ve mayıs ayında International Finance Corporation (IFC) ile gerçekleştirdiği 100 milyon avro tutarındaki tahvil ihracı sonrası uluslararası sermaye piyasalarında gerçekleştirdiği üçüncü borçlanma işlemi oldu.
TEB’in Basel III uyumlu ilave ana sermaye tahvil ihracında Abu Dhabi Commercial Bank, BNP Paribas, Citibank, Emirates NBD, HSBC ve Standard Chartered Bank görev aldı. Vadesiz ve 5,5’inci yıldan sonra erken itfa opsiyonuna sahip ihracın getiri oranı yüzde 9,375 seviyesinde gerçekleşti. Uluslararası yatırımcıların ilgi gösterdiği tahvil ihracı TEB’in bu sene uluslararası sermaye piyasalarında gerçekleştirdiği üçüncü borçlanma işlemi oldu. Bu işlem Türkiye finans piyasasına ve TEB’e olan güveni de tazeledi.
TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici; “İhracın başarısı Türk ekonomisine ve TEB’e olan güvenin bir göstergesi”
TEB’in gerçekleştirdiği ilk ilave ana sermaye tahvil ihracına ilişkin açıklama yapan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Ülke ekonomisine değer katarak bankamıza duyulan güveni bir kez daha ortaya koyduk. Uluslararası yatırımcıların ihraç işlemimize yönelik büyük ilgisinin Türk ekonomisine ve TEB’e gösterilen güvenin de bir göstergesi olduğunu görüyor, bundan gurur duyuyoruz” diye konuştu.
İhraç işlemi öncesinde çok sayıda uluslararası yatırımcı şirketle bir araya geldiklerini belirten Leblebici şunları söyledi: “Bu süreçte geniş bir uluslararası yatırımcı grubuna Türkiye’nin ekonomik potansiyelini, Türk bankacılık sektörünü ve TEB’in sağlam bilançosunu anlattık. 300 milyon dolarlık bu işlemle sağlanan finansman ile sermaye yeterlilik oranımızı güçlendirerek, ülkemizin gelişmesine ve yatırımların artmasına destek olma kapasitemizi daha da arttırmış olduk.
2024 yılının başından bu yana uluslararası sermaye piyasalarında toplamda 810 milyon dolarlık kaynak girişi sağlamış durumdayız. Bu alanda ‘verimlilik odaklı büyüme’ stratejimiz kapsamında farklı yapılar altında yeni fonlama işlemlerine imza atmaya devam edeceğiz.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Buray ile büyülü bir başlangıç: Gloria Hotels & Resorts’ten 2026’ya Görkemli Karşılama!
National Geographic NOW Seç-İzle Servisi Yeni Yılın İlk Ayında ‘Antik Roma’ Teması ile İlgi Çekici İçeriklerini İzleyicilerle Buluşturuyor!
İnegöl Yeni Yılın İlk Sabah Namazında Buluştu
Bornovalı miniklerin Yeni Yıl coşkusu
Ela Excellence Resort Belek’te yeni yıl ışıltılı bir atmosferde karşılandı
Sağlıkta iletişim bir tedavi yöntemi!
KO-MEK ile üreten eller, değişen hayatlar
Diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlar!
Nilüferliler 2026’yı Cumhuriyet Meydanı’nda karşıladı
CV Bank 2025 yılında 967 kişiyi iş sahibi yaptı