Ana Sayfa Kültür & Sanat 15 Ekim 2024 40 Görüntüleme

Albaraka Türk ‘Baş Tacı Dünya Mirası’ Hat Sergisi Erzincan’da

Albaraka Türk öncülüğünde gerçekleşen 6. Uluslararası Albaraka Türk Hat Yarışması’nda ödül alan eserlerin yer aldığı ‘Baş Tacı Dünya Mirası’ sergisi, Türkiye Yüzyılında I. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu kapsamında sanatseverlerle buluşuyor.

Türkiye’nin öncü katılım bankası Albaraka Türk, kültür, sanat ve yayıncılık alanındaki faaliyetleriyle topluma değer katan ve gelecek nesillere ilham veren çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda öne çıkan projelerden biri olan ‘Albaraka Türk Uluslararası Hat Yarışması’, medeniyet ve kültür tarihimizde önemli bir yere sahip olan Hat sanatının yaşamasına destek olmak, bu sanata gönül veren sanatçıları ustalarla buluşturmak ve geleneksel sanatlara olan ilginin artmasını sağlamak amacıyla 2005 yılından itibaren üç yılda bir düzenli olarak gerçekleştiriliyor. 

Albaraka Türk’ün ‘Toplum ve Güzel Ahlak’ teması ile düzenlendiği 6. Uluslararası Albaraka Türk Hat Yarışması kapsamında ödül alan eserler sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Ödüllü eserleri ‘Baş Tacı Dünya Mirası’ adı altında buluşturan sergi, 14-16 Ekim 2024 tarihleri arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Yüzyılında I. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu’nun etkinlik programına dahil oldu. 

Dünyanın her yerindeki Hat sanatçılarına ait 20 güzide eseri bir araya getiren ‘Baş Tacı Dünya Mirası’ sergisi, 14 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Sergiyi ziyaret eden sanatseverler, hat sanatının en büyük koleksiyonlarından birine sahip olan Albaraka Türk’ün hazırladığı özel 6. Uluslararası Albaraka Türk Hat Yarışması Kataloğunu da sergi alanından edinebilecek.

Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, ‘Baş Tacı Dünya Mirası’ sergisinin, Türkiye Yüzyılında I. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu programına dahil edilmesi ile ilgili şunları söyledi:

“Yazıya estetik ve manevi bir ziyafet katan Hat sanatı, her detayında ustaların içsel yolculuğunu yansıtan eserleriyle zamanın ötesinde bir anlama ve değere sahip. Albaraka Türk olarak, bu zamansız sanatın yolculuğuna ortak olmaktan ve uluslararası katılımlı yarışmalar düzenleyerek mekanları da aşan gücüne katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlamda, 6. Uluslararası Albaraka Türk Hat Yarışması’nda ödül alan eserleri bir araya getiren ‘Baş Tacı Dünya Mirası’ isimli sergimizin, Türkiye Yüzyılında I. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu programı kapsamına dahil edilmesi bizim için çok anlamlı. Medeniyetimizdeki özel yerini yüzlerce yıldır koruyabilen Hat sanatının günümüzdeki izlerini taşıyan bu özel koleksiyonu, Erzincanlı sanatseverlerle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com